Vendade Anieride olukord tekitab fännides imestust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri (vasakult teine) ja Hannes Anier (vasakult kolmas) koos meeskonna peatreeneri Tomislav Stipici (vasakul) ning leedulasest tiimikaaslase Arvydas Novikovasega.
Henri (vasakult teine) ja Hannes Anier (vasakult kolmas) koos meeskonna peatreeneri Tomislav Stipici (vasakul) ning leedulasest tiimikaaslase Arvydas Novikovasega. Foto: FC Erzgebirge Aue/Twitter

Eesti jalgpallikoondise ründajatest vennad Hannes ja Henri Anier siirdusid suvel suurte lootustega Saksamaa tugevuselt teises liigas mängivasse Aue Erzgebirge meeskonda. Henri eest maksis klubi arvestatava summa ning teoorias oleks pidanud temast saama ka põhiründaja, Hanneses nägi endine treener Falko Götz aga tulevikumeest. Tänaseks päevaks on klubis uus peatreener ning eestlased vaatavad meeskonnakaaslaste mänge tribüünilt.

Eesti koondisega Kataris viibiv noorem vend Hannes ütles, et ühtegi loogilist põhjendust uue treeneri Tomislav Stipici käitumisele on raske leida. Eestlased pole ainsad, kes ootamatult soosingust välja langesid. «Kui käime meeskonna mänge vaatamas, siis tulevad fännid ligi ning küsivad, miks me ei mängi. Klubi poolehoidjad imestavad, miks me võimalust ei saa,» selgitas Anier.

«Tegemist on täielikult meist mitteolenevate põhjustega. Loogiliselt võttes oleks Henri pidanud palju rohkem mängima. Minu puhul on teine lugu. Kuna olin pikalt klubita olnud, siis anti aega, et korraliku vormi saavutaksin. Aue arvestas minuga kui tulevase mängijaga. Uskusin, et see on hea koht arenemiseks. Sügisel pidin ka põhimeeskonnas oma võimaluse saama.»

Septembris toimusid Aues suured muutused. Kõigepealt sai klubi uue presidendi, kelle visoon oli eelkäija omast teistsugune. Paljude fännide pahameele kiuste vallandas ta Götzi ning palkas peatreeneriks vähese kogemusega Stipici. Koheselt saadeti meeskonnast kogenud keskkaitse tugisammas Ivan Gonzalez, kes varem on mänginud Hispaania kõrgliigas Malaga rivistuses. Paljud välismaalased – ka vennad Anierid – langesid pingile või tribüünile.

Tuleviku kohta ei oska Anier hetkel midagi öelda. «Jalgpallis võivad asjad kiiresti muutuda. Hetkel lähtume oma lepingust, mis kestab veel kaks ja pool aastat. Samal ajal suhtleme ka agentidega ning uurime muid võimalusi. Kokkuvõttes saame taas uue kogemuse ning iga asi on millegi jaoks hea,» ütles Hannes.

Võib eeldada, et ka Stipici töökoht on hetkel suures ohus. Aue paikneb 2. Bundesliga põhjas ning võiduta on püsitud juba kümme järjestikust mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles