Galerii: ESS Pärnu legendid alistasid Pajusalu lahkumismängus praeguse Pärnu 2:0

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Pärnus võrkpallimäng, kus olid vastamisi aastatel 2002 kuni 2006 Eesti võrkpalli lipulaevaks olnud ESS Pärnu Võrkpalliklubi ja tänane Pärnu meeskond. 2:0 võidu võtsid vanameistrid ja tegid sellega kena kingituse ESSi ridadesse kuulunud Raimo Pajusalule, kelle lahkumismänguks tänane kohtumine oli.

Šõumänguks olid kohale tulnud ka legendaaresd lätlased Aivis Eida, Austris Stals ja Valts Mihelsons. Lisaks eestlased Avo Keel, Jaanus Nõmmsalu, Raimo Pajusalu, Argo Meresaar, Sten Esna, Kristjan Õuekallas, Mihkel Roosme, Mait Pärg, Veiko Lember, Kert Toobal.

Vanameistrite meeskonda juhendas soomlane Pasi Rautio, kes oli ka tollase ESSi peatreener, Pärnu praegust satsi juhendas klubi president Villu Voogel.

Esimene geim peeti praeguse Pärnu meeskonna jaoks vanade reeglite järgi, teine geim peeti mõlema jaoks tänapäevaste reeglitega. Avageimis läksid legendid 9:0 juhtima ja edu enam käest ei antud - geimivõit 25:15. Teises geimis oli võrdsem mäng ja siin panid kogenumad mehed oma paremuse maksma seisuga 27:25. Mängumeeste punktid tõid peamiselt ESSi mehed, sest nooremad said kätte 24:22 edu, ent andsid selle käest.

«Tänane mäng tõestas taas, et vanasti oli ikka muru rohelisem, lumi valgem ja võrkpallurid kõvemad,» sõnas Pajusalu 2:0 tulemuse kohta. «Väga meeldiv üllatus, et nii palju rahvast siia täna tuli. Väga mõnus mäng oli, nii on hea lõpetada.»

Vaatama paksule lumesajule, mis kohati liiklusolud keeruliseks tegi, oli Pärnu spordihalli kogunenud täismaja publikut, kes said nauditava elamuse. Mängu oli küll ja veel - vanameistrid demonstreerisid, et ka vähese trenni, ent õige kohavaliku ja vana rasva pealt on võimalik tänaste tippude vastu mõndagi korda saata. Tõsi, praegusi tippe jagus ka legendide tiimi - tegevmängijatena on ju praegugi mängimas Nõmmsalu, Toobal, Meresaar ja Õuekallas.

Loe pikemalt esmaspäevasest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles