Tammjärv võitis lahingu laskesuusatajatega

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv.
Karel Tammjärv. Foto: Tairo Lutter

Eesti suusatamise meistrivõistlused, kus sõideti lühikesed uisudistantsid, olid üle pika aja muljetavaldavad. Oli publikut, oli osalejaid – starti tuli suisa 37 (!) naist –, oli intriigi. Murdmaarahvas suutis siiski tõrjuda laskesuusatajate lausrünnaku ning loovutas neile vaid hõbeda ja pronksi.

Otepäälased kibelesid hea suusavõistluse järele ja kui üks säärane nende koduõuele saabus, mindi kambaga kaasa elama. Esimesel tõusul seisti kolmes reas, karjuti sportlaste ergutamiseks hääled kähedaks ning kolistati aisakelli. Äge!

Äge oli ka etendus. Peategelased võisid rääkida mida tahes – Karel Tammjärv kinnitas, et võttis laskesuusatajaid kui tavalisi rivaale, mitte kui vastasleeri –, aga ikkagi. Laskesuusatajad tahtsid näidata, et on paremad, murdmaasuusatajad kaitsesid positsioone.

Esmalt õrnemast soost. Eesti naiste suusatamist pole maailma mõistes olemas – alaliit võistlejaid MK-etappidele ei saada, sest taset pole. Mis tähendab, et parim laskesuusataja Kadri Lehtla võinuks muretult kulla võita. Ei võitnud. Jäi pronksile, kaotades esikoha saanud Tatjana Mannimale 47,9 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles