Galerii: hull ilm lükkas nelja hüppemäe turnee avaetapi homsele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suusahüpete traditsioonilise nelja hüppemäe turnee avaetapp tuli üle viia homsele, sest ilmaolud ei lubanud täna Oberstdorfis võistlust läbi viia.

Võistlejad pidid enam kui viis tundi ootama, enne kui korraldajad tugevale tuulele ja lumesajule alla vandusid ning otsustasid, et täna oleks hüppamine liiga riskantne. Ehkki mitmel hüppajal õnnestus täna tulemus kirja saada, kujutasid kuni 50 km/h kiiruse saavutanud keerutavad tuuleiilid sportlastele tõsist ohtu ning näiteks sakslane Marinus Kraus teatas pärast ebaõnnestunud hüpet, et ei kavatsegi täna rohkem torni ronida.

«Tervitan otsust kergendustundega. Lõpuks muutus asi täiesti mõttetuks, sama hästi võiks lihtsalt täringut veeretada,» nentis Saksamaa koondise treener Werner Schuster. Oberstdorfi võistluse 63-aastases ajaloos lükati etapp edasi esmakordselt. Väärib märkimist, et 20 000 pealtvaatajat ootasid viie tunni jooksul kannatlikult, millal võistlusega jätkatakse.

Kui ilm peaks aga ka homme sportlastele ja korraldajatele vingerpussi mängima, on varuvariandina võimalik pidada kaks järjestikust võistlust turnee teise etapi toimumispaigas Garmisch-Partenkirchenis. Plaanipäraselt on kavas pidada seal esimene treening aasta viimasel päeval ning võistelda 1. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles