Jose Mourinho Fabregase kollasest kaardist: see on skandaal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Southamptoni ja Chelsea kohtumine.
Southamptoni ja Chelsea kohtumine. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho leidis pärast kohtumist Southamptoniga, et tema hoolealused on ebaausalt sihikule võetud ning neid süüdistatakse liiga kergelt kukkumises ka siis, kui selleks põhjust pole.

Chelsea on viimase paari nädala jooksul sattunud mitme niisuguse juhtumi keskmesse – esmalt said mängus Hulli vastu «sukeldumise» eest kollased hoiatuskaardid nii Diego Costa kui ka Willian ning lisaks küttis kirgi karistusalas dramaatiliselt kukkunud Gary Cahill, kellel oli tol hetkel juba kollane kaart all ning teine hoiatus tähendanuks eemaldamist. Vastaste peatreener Steve Bruce võrdles Cahilli kukkumist seepeale stseeniga «Luikede järvest».

Kaks päeva tagasi peetud mängus West Hamiga üritas kohtunikult penaltit välja meelitada ka Branislav Ivanovic ning Mourinho arvates on kohtunikud nüüd võtnud vastu otsuse, et kõik Chelsea mehed kukuvad liiga kergelt. Tänases 1:1 viigimängus Southamptoniga sai Cesc Fabregas kohtunikult Anthony Taylorilt «sukeldumises» süüdistatuna kollase kaardi, ehkki tegelikult tegi kaitsja Matt Targett tema vastu vea.

«Teistes riikides, kus olen töötanud, oleks see juhtum homme skandaalina spordilehtede esikülgedel, kuna see ongi skandaal. Tegemist ei ole kerge penaltiga, see penalti on sama suur nagu Big Ben!» teatas Mourinho pärast mängu. «Selles riigis, kus praegu viibin, öeldakse aga vaid, et tegu oli suure veaga, mis mõjutas suurel määral lõpptulemust – ja mulle see sobib, sobib vägagi. Mulle meeldib, et siin on asi nii ja kohtunikust peetakse lugu. Ta tegi suure vea, aga samasuguseid suuri vigu teen vahel ka mina ja teevad mängijadki.»

BBC-le antud mängujärgses usutluses oli Mourinho väga otsekohene. «Loomulikult on kohtunikku mõjutatud. Käib ju selgelt suunatud tegevus. Kommentaatorid ja teiste meeskondade treenerid reageerivad Chelsea puhul teisiti kui ülejäänud meeskondade puhul. Kohtunik satub surve alla ja kohtunik teeb vea – meie kaotame kaks punkti, Fabregas saab kollase kaardi,» selgitas portugallane oma nägemust.

Mängujärgsel pressikonverentsil jätkas ta samal teemal, märkides, et probleem sai alguse juba hooaja avavoorus, kui Costat karistati liialt kerge kukkumise eest kollase kaardiga. Telekordused näitasid, et otsus oli väär. «Anthonyl peaks olema võimalus minna ekraani juurde ja näha, et ta on vea teinud, sest ta on hea ja aus kohtunik. Ta annaks märku: ma eksisin, võtame Cesci kollase kaardi tagasi. See peaks olema lihtne protsess,» lausus Mourinho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles