Mart Poomi elulooraamatu esimene trükk on otsakorral

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kuulsaim väravavaht Mart Poom esitles Kroonikeskuse Apollo raamatupoe ees raamatut "Minu lugu".
Eesti kuulsaim väravavaht Mart Poom esitles Kroonikeskuse Apollo raamatupoe ees raamatut "Minu lugu". Foto: Marianne Loorents

Jalgpallur Mart Poomi detsembri alguses ilmunud elulooraamatut on tänaseks müüdud ligi 9000 eksemplari ning seega on 511-leheküljelise raamatu esimene trükk vähem kui kuu ajaga peaaegu läbi müüdud.

Raamatu «Mart Poom. Minu lugu» kirjastaja Film Distribution esindaja Ingrid Õunapuu kinnitas, et raamatu esimene trükk on tänaseks peaaegu otsakorral. «Vähem kui kuu ajaga on müüdud ligi 9000 Mart Poomi elulooraamatut, mida on kaheksa korda rohkem kui Eesti raamatute keskmine kogutiraaž,» ütles Õunapuu, ning lisas, et ainuüksi Apollo kauplustest on tänaseks ostetud üle 7000 Mart Poomi raamatu.

«Ainult 2000 eksemplari tellinud Rahva Raamat ei osanud Mart Poomi bestselleri edu ette näha ning loomulikult on tänaseks nende suuremates kauplustes raamat praeguseks läbi müüdud. Kuna Apollo poodides müüginumbrid jätkuvalt aukartustäratavad, siis kaalume lähiajal raamatu lisatiraaži trükkimist,» kinnitas kirjastaja.

Eesti suurima raamatupoodide keti Apollo müügijuhi Eha Panki sõnul on Mart Poomi elulooraamat juba esimesest ilmumisnädalast säranud Apollo kaupluste enimmüüdud raamatute edetabeli eesotsas. «Kuigi jõulukingid on selleks aastaks jagatud, näitavad tänased müüginumbrid, et Mart Poomi raamatu vastu jätkuvalt väga suur huvi ning usun, et peagi tekib vajadus uue trüki järele,» kommenteeris Pank.

Mart Poomi ja Indrek Schwede kirjutatud raamatu müügist saadava tulu annetab Mart Poom oma jalgpallikoolile Nõmme United, mille kaheksas noorterühmas treenib täna ligi 180 poissi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles