Legend Loeb segab Tänaku avastardil kaarte

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: SCANPIX

RALLI. Kolme nädala pärast algaval autoralli MM-sarja avaetapil Monte Carlo rallil paelub rahvusvahelist ralliüldsust küsimus, kuidas esineb tippspordist pensionile läinud Sebastien Loeb, eestlasi huvitab aga eelkõige Ott Tänaku käekäik.

Esmaspäeval avaldatud Monte Carlo ralli stardinimekirjas on koguni 18 WRC autot. Viimased kaks aastat rallimaailma valitsenud Volkswagenite roolis on samad mehed, kes mullugi – prantslasest valitsev maailmameister Sebastien Ogier ja soomlane Jari-Matti Latvala. Enne Volkswagenit aastaid rallimaailmas esimest viiulit mänginud Citroëni roolis sõidavad aga tiimi punktide eest britt Kris Meeke ja üheksakordne maailmameister Loeb isiklikult.

40-aastane Loeb loobus aktiivsest rallisõidust 2012. aasta hooaja lõppedes, kui oli võitnud oma üheksanda järjestikuse maailmameistritiitli. 2013. aastal tuli ta siiski üksikutel rallidel starti – Monte Carlos ja Argentinas noppis ta võidud, Rootsis oli teine ning Prantsusmaal katkestas. Möödunud hooajal ta WRC sarjas rajal ei käinud, vaid pühendus ringrajasõidu WTCC sarjale, kus ta Citroëniga sõites saavutas hooaja kokkuvõttes 3. koha.

Loeb pole avalikustanud, mitmel rallil kavatseb ta uuel hooajal osaleda, kuid kindel on see, et kui Monte Carlos varem seitse võitu noppinud mees on stardis, on ta kindlasti üks suuremaid võidusoosikuid.

Võrreldes Loebi hiilgeaegadega on aga autorallis jõujooned muutunud ning aastate eest rallimasina arendamisse meeletuid summasid panustanud Citroëni võimalused on Volkswageni omadest kasinamad.

Ülejäänud tiimide koosseis olid juba varem selge. Fordis sõidab pärast kaheaastast pausi WRC sarja naasnud Tänaku kõrval veel britt Elfyn Evans, Hyundaid roolivad belglane Thierry Neuville ja hispaanlane Dani Sordo. Norralane Mads Östberg peab vähemalt seekord leppima Citroëni kolmanda numbri rolliga, Volkswagenil täidab läbi hooaja seda kohta teine norralane Andreas Mikkelsen.

Eestlastele hästi tuttavatest sõitjatest on Kuldar Siku kunagine paariline Juri Protassov stardis samuti Citroën DS3 WRC autoga, omaette elamuse võib aga pakkuda asfaldispetsist vanameister Francois Delecour, kes tuleb rajale Porsche 997ga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles