Ametlik kinnitus: Liverpooli hing ja süda lahkub hooaja lõppedes meeskonnast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liverpooli jalgpallimeeskonna hing ja süda, kapten Steven Gerrard kinnitas eile õhtul Briti meedias levima hakanud kuuldusi, et ta lahkub käesoleva hooaja lõppedes meeskonnast.

«See on mu elu kõige raskem otsus, mille langetamine on mind ja mu perekonda juba mõnda aega vaevanud,» lausus Gerrard, kes on praeguseks Liverpooli eest pidanud 695 mängu ja löönud 180 väravat. «Ma jätkan mängimist, aga mitte Inglismaal, sest ma ei suudaks ette kujutada, et peaksin seda tegema Liverpooli vastu,» lisas ta. «Mu otsus põhineb soovil kogeda karjääris midagi uut, samuti ei soovi ma, et peaksin midagi kahetsema, kui ma karjäär ükskord lõplikult läbi saab.»

Mais 35-aastaseks saava Gerrardi praegune leping kehtib hooaja lõpuni ning seega on tal alates eilsest õigus teiste klubidega läbirääkimisi pidada, ehkki ka Liverpool pakkus talle juba novembris lepingupikendust. BBC väitel kavatseb kogu elu Liverpooli särki kandnud Gerrard siirduda suure tõenäosusega USA profiliigasse MLS, eeldatavasti Los Angeles Galaxy ridadesse.

Gerrard liitus Livepooli akadeemiaga juba üheksa-aastaselt ning tegi põhimeeskonna eest debüüdi 1998. aastal. Viis aastat hiljem päris ta soomlaselt Sami Hyypiält klubi kaptenipaela, mida kannab tänaseni. 2005. aastal viis ta Liverpooli Meistrite liiga võiduni, kui Istanbulis peetud mälestusväärses kohtumises tuldi AC Milani vastu teisel poolajal välja 0:3 kaotusseisust ning võideti lõpuks penaltiseerias.

Kuigi Inglismaa meistritiitel on Gerrardil Liverpooliga seni võitmata, on ta tulnud klubiga veel ka UEFA karika võitjaks ja kaks korda Inglismaa karikavõitjaks, lisaks võitnud kolm kodumaist liigakarikat ja kaks UEFA superkarikat. Suvise MMi järel koondisekarjäärile joone alla tõmmanud Gerrard esindas Inglismaad 114 korral, lüües 21 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles