Mourinho: kaotame Hazardi, kui kohtunikud teda ei kaitse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea peatreener Jose Mourinho ei mõista taas kohtuniku otsust.
Chelsea peatreener Jose Mourinho ei mõista taas kohtuniku otsust. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho jätkas pärast eilset 3:5 kaotust Tottenhamile arutelu selle üle, et tema hoolealuste vastu sepitsetakse vandenõud.

Peamiselt ei olnud Mourinho rahul sellega, et poolkaitsja Eden Hazard ei saa tema meelest kohtunikelt piisavalt kaitset. Oma osa sai mõistagi ka eilset mängu vilistanud Phil Dowd. «Kui keegi armastab jalgpalli, peab ta armastama ka Eden Hazardit. Aga kui ma vaatan, mismoodi vastased teda mängust mängu aina karistavad ja ükski kohtunik teda ei kaitse... võib-olla polegi meil ühel päeval enam Eden Hazardit? Tema vastu tehakse üks, kaks, kolm, neli, viis, kümme agressiivset viga. Kõik muudkui taovad ja taovad ja taovad teda ja poiss lööb käega. Ta on oma mängustiililt väga aus mängija, aga see on juba omaette teema,» viitas Mourinho The Guardianiga rääkides võimalusele, et Hazard võib tulevikus Inglismaalt lahkuda.

Mourinho meenutas ka Chelsea eelmist liigamängu Southamptoniga, kus Cesc Fabregas sai «sukeldumise» eest kollase kaardi olukorras, kus õiglane olnuks Chelsea kasuks penalti määramine. «Oleme pidanud 20 liigamängu ja oleme olnud kõige ründavam meeskond, kes viib kõige rohkem mängijaid vastase värava alla. Ometi oleme saanud vaid kaks penaltit,» kurtis ta.

«Võiksin valida kahe suuna vahel. Võiksin rääkida, et tegime kaitses vigu ning vastased lõid sisse iga tagasi põrkunud palli. Lasime endale lüüa viis väravat, mis pole meile üldse omane. Aga võin ka võtta suuna, mille puhul räägin sellest, mida kõik teavad – seisul 1:0 oleks selge otsus teinud tulemuseks 2:0,» viitas portugallane olukorrale, kus Jan Vertonghen mängis karistusalas palli käega. «Tavaliselt on seisul 2:0 olukord hoopis teine ja teistsugune võinuks olla ka mängu kulg.»

«Viiest väravast enam šokeerib mind mitu asja. Kolm päeva jooksul oleme näinud kahte uskumatut otsust, mis läksid meile väga kalliks maksma. Saime kahest mängust ühe punkti, sellal kui õiged otsused oleksid andnud meile kuus punkti. Mõned asjad on juba liiga ettearvatavad. Eden Hazard on aus poiss ja ütles mulle ise, et tema vastu ei tehtud viga ja polnud ka punast kaarti,» võttis Mourinho teemaks teise poolaja situatsiooni, kus Hazard pääses Tottenhami väravavahi Hugo Llorisiga silmitsi, ent kukkus ja kaotas palli.

«See on muidugi tore. Aga härra Dowd oli pallist liiga kaugel. Ta oli umbes 35 meetri kaugusel, kuid tegi õige otsuse. Olukorras, kus ta oli pallist kümne meetri kaugusel, ei suutnud ta kahjuks õiget otsust teha,» jõudis Mourinho jutuga tagasi penalti nõudmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles