Aasta ilusaima koondisevärava eest pälvis Hõbepalli Siim Luts

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ees said mängus Tadžikistaniga jala valgeks Hannes Anier (paremal kolmas) ja Siim Luts (vasakult kolmas)
Eesti ees said mängus Tadžikistaniga jala valgeks Hannes Anier (paremal kolmas) ja Siim Luts (vasakult kolmas) Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi valis lõppenud koondiseaasta ilusaimaks väravaks Siim Lutsu tabamuse Tadžikistani vastu.

7. juunil Tadžikistani peetud maavõistlusmängus pikalt 0:1 kaotusseisus olnud Eesti jõudis tänu Lutsu iluväravale 89. minutil viigini, 2:1 võidu tõi Eestile esimesel lisaminutil Hannes Anieri pealöök. 20 hääletajast asetas Lutsu värava esikohale koguni 17 ning kokku kogus 2014. aasta ilusaim koondisevärav 97 punkti. Vaata ERRi videot Lutsu tabamusest!

Ühe esikoha said ka Ragnar Klavani tabamus Gibraltari võrku, Konstantin Vassiljevi värav Norrale ja Ats Purje võiduvärav Sloveenia vastu. Klavani ja Vassiljevi väravad jõudsid vastavalt 53 ja 34 punktiga teisele ja kolmandale kohale. Järgnesid Henri Anieri värav Jordaaniale, Purje tabamus Sloveenia vastu, kuuenda-seitsmendana võrdse punktisummaga Dmitri Kruglovi ja Rimo Hundi väravad Gibraltarile ning kaheksandana Hannes Anieri värav Tadžikistanile.

Hõbepall 2014:

1. Siim Luts, 7. juuni, Eesti – Tadžikistan: 97 punkti (17 esikohta)

2. Ragnar Klavan, 26. mai, Eesti Gibraltar: 53 punkti (1 esikoht)

3. Konstantin Vassiljev, 11. november, Norra – Eesti: 34 punkti (1 esikoht)

4. Henri Anier, 18. november, Eesti – Jordaania: 33 punkti

5. Ats Purje, 8. september, Eesti – Sloveenia: 26 punkti (1 esikoht)

6. Dmitri Kruglov, 5. märts, Gibraltar – Eesti: 23 punkti

7. Rimo Hunt, 5. märts, Gibraltar – Eesti: 23 punkti

8. Hannes Anier, 7. juuni, Eesti – Tadžikistan: 11 punkti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles