BSBC avapäev tõi Eestile kaks võitu ja kaks kaotust

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

11. korda toimuva noortekoondiste korvpalliturniiri BSBC avapäeval oli Eesti järelkasvu vastaseks Rootsi. Saadi kaks võitu ja kaks kaotust, kirjutab basket.ee.

U16 tütarlapsed (ptr Reet Rausberg) tunnistasid esmalt Rootsi paremust 44:103, neljas veerand kaotati koguni 5:32. Tabavus oli Eestil 26 rootslannade 51 % vastu, lauas jäime alla 32-55.

Janne Pulk tõi Eesti parimana 10, Victoria-Ida Vähi 9 punkti. Koondise üks liidreid Eleriin Vaino piirdus kahe silmaga.

U18 neiud (ptr Jaanus Levkoi) see-eest heastasid osaliselt nooremate kolleegide ebaõnnestunud alguse, võites Rootsi eakaaslasi 72:54.

Olime paremad lauas (39-32), visetel (44 vs 30 %), kolmeste tabavus (13/8) on noortekoondiste puhul suisa erakordne. Platsil oli enesekindlaid liidritüüpe, kellest suurim punktitooja oli 17 punktiga Arina Vlasenko, topeltduubliga sai naiskonnas hakkama Kadri Uiga, kelle arvele kogunes 16 punkti ning 12 lauapalli.

U16 noormehed (ptr Vaido Rego) näitasid paiguti üsna head mängu ning alistasid Rootsi 76:71 (32:33).

Otsustavatel minutitel tegi skoori mängust peamiselt Kristian Kullamäe, kes ka näiteks 35 sekundit enne lõppu eduseisul 71:69 teenis Eestille palli ründelauast lahtise palli näol. Sealt edasi tabas Eesti kenasti vabaviskeid. Edukaim oli Sander Raieste 18 punktiga, kuid samas tegi ta ka 7 pallikaotust (praaki oli meeskonna tegutsemises üldse liiga palju - 20 pk). Kullamäe ja Robin Kivi said kirja 13 punkti, esimene ka 11 lauapalli.

Eesti tabas paremini (46 vs 41 %), eriti kolmeseid (42 vs 15 %), laud oli võrdne, kiirrünnakuid realiseeris Rootsi viis enam.

U18 noormehed (ptr Rait Käbin) omakorda läksid täna lati alt läbi. Kaotus atleetlikule Rootsile formuleerus numbrites 57:83, vahepeal oli seis veel hullem. Laud 20-44...!, tabavus 38-46. Kaitses ei seistud kuigi hästi, rünnakul teravmeelseid lahendusi ei leitud. Polnudki mille pealt leida, sest hoomatavat mänguplaani kui sellist ei olnud. Tunnustagem siiski ka vastast - see oli isegi ootamatult kõva. Mis muidugi ei õigusta enda pehmust.

Nii võib ka tähendada, et koondise liidrid ei tabanud hästi: Robert Valge 6p (visked 9/2), Siim-Markus Post 6p (9/1), Tormi Niits niisamuti 6p (9/3), teistest rääkimata. Niipalju koondise positiivsele poolele saab kanda, et mängitati kõiki 12 mängijat vähemalt kümme minutit.

Laupäeval on Eesti vastaseks Soome järelkasv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles