Sajakilone ründaja: kui ma Gerrardi särki ei saa, tuleb probleeme

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Gerrard.
Steven Gerrard. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Inglismaa karikavõistlustel kohtuvad homme kolmanda ringi kohtumises AFC Wimbledon ja Liverpool. Mäng on erilise tähtsusega Wimbledoni ründaja Adebayo Akinfenwa jaoks, kelle iidol on Liverpooli kapten Steven Gerrard.

Akinfenwa eristub tippjalgpallurite seltskonnast eeskätt oma suuruse poolest - mehemürakas kaalub üle saja kilo. Sel hooajal on tal aga Wimbledoni eest kirjas juba üheksa väravat ning Livepooli vastu kavatseb mees saldot kasvatada. Peaaegu sama tähtis eesmärk on tal siiski täita ka pärast lõpuvilet, sest miski ei rõõmustaks Akinfenwat rohkem kui Gerrardiga särkide vahetamine.

«Tahan seda särki. Ütlesin juba poistele ka, et kui keegi peaks selle enne mind kätte saama, siis tuleb meil probleeme!» teatas Akinfenwa Daily Mailile antud intervjuus.

Lapsest peale Liverpoolile pöialt hoidnud ründaja lubab siiski, et esmalt keskendub Wimbledon mängu võitmisele. «Vaatan Gerrardile ja tema saavutustele alt üles, loodetavasti on ta ikka esmaspäeval mängul. Selliseid kohtumisi ei tule sageli ette. Me ei hakka siiski ennast petma – mängime League Two’s (tugevuselt neljas liiga – toim). Aga see on karikasari ja kõike võib juhtuda,» lisas Akinfenwa.

«Olen Liverpooli toetaja, nii et isegi kui mängiksin Meistrite liiga finaalis, poleks see võrreldav mänguga Liverpooli vastu. Lõin elutoas tantsu, kui loositulemusi nägin. Livepooli toetajana on sul võimalus elu parimat tunnet kogeda kolmel moel: sa kas mängid nende eest, mängid nende vastu või lööd neile värava. Mul on võimalus teha kahte asja kolmest, loodetavasti läheb mõlemaga õnneks,» sõnas Akinfenwa. «Lüüa hooaja kümnes värav Liverpooli vastu – seda võib karjääri lõppedes meenutada küll. Mul on värava tähistamise jaoks juba isegi väike tants välja mõeldud, aga kas ma seda ka teen... no eks me näe!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles