Northug võttis võimsa spurdiga võidu, Kärp tegi parima eestlasena tubli tõusu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Saksamaal Oberstdorfis jätkunud Tour de Skil võitis meeste 15 km klassikastiilis jälitussõidu norralane Petter Northug.

Väga kehvades lumeoludes toimunud sõidu saatus otsustati lõpusirgel ja seal pani Northug oma võimsuse maksma, edestades 0,6 sekundiga kanadalast Alex Harveyt ja 0,8 sekundiga rootslast Calle Halfvarssoni. Neljas oli norralane Niklas Dyrhaug (+2,0), viies Aleksei Poltoranin Kasahstanist (+2,1) ja kuues eilse proloogi võitja Dario Cologna Šveitsist (+2,3). Tuuri üldarvestuses edestab Northug Harveyt tänu preemiasekunditele 5,6 ja Halfvarssoni 10,8 sekundiga.

Eestlastest tegi parima sõidu Algo Kärp, kes kerkis eilselt 84. kohalt tänase sõidu lõpuks 47. kohale, kaotades finišis Northugile 2.14,2. Täna lisandus seega norralasega võrreldes kaotust vaid napilt üle minuti. Eile 69. koha saanud ja Colognale 46,3 sekundit kaotanud Aivar Rehemaa tõusis 57. kohale, kaotust Northugile kogunes lõpuks 2.52,7. Raido Ränkel lõpetas 74. kohaga (+4.36,7), Karel Tammjärv sai 79. koha (+5.05,1).

Tänase sõidu lõpetas 88 meest. Homme on Tour de Skil puhkepäev, võistlust jätkatakse teisipäeval Šveitsis Val Mustairis toimuva vabatehnikasprindiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles