Bengals sai taaskord play-offis tappa

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cincinnati Bengalsi mängujuht Andy Dalton.
Cincinnati Bengalsi mängujuht Andy Dalton. Foto: SCANPIX

Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals sai neljandat korda järjest play-offi esimeses ringis tappa. Seekordki ei toiminud Bengalsi rünnak. Bengalsi mängujuhil Andy Daltonil on play-offides seis nüüdsest 0:4, meeskonna peatreeneril Marvin Lewisel 0:6. Hunt paistis sedavõrd silma, et tõmbas korra maha vastaste mängujuhi.

Bengalsi rünnak oli masendav, Coltsi kaitse seevastu võimas. Bengalsi jooksumäng lõhuti lootusetult ära, söödumäng ei toiminud, sest Dalton otsustavates kohtumistes ju ei suuda. Oma osa oli ka peatreeneril, kelle mänguplaan ei toiminud järjekordselt.

Statistika on masendav. Colts söötis 386, Bengals kõigest 155 jardi.

Coltsi olematud läbimurdjad jooksid 96 jardi, Bengalsi mehed - Jeremy Hill ja Giovani Bernard - kes pidanuks mängu ära tegema, kõigest 53 jardi.

Bengals ei suutnud ka vastaste mängujuhti Andrew Daltonit ahistada, ainsa sacki sai kirja Hunt koos kaaslasega, kes eriti palju osaline ei olnud. Ja kas Hunt sai pärast seda tihedamini platsile? Mõistagi mitte.

Bengals on neli aastat järjest play-offis kohe kaotanud. Lähipäevil selgub, kas peatreener Lewis saab kinga või mitte. Fännid loodavad, et saab.

4. veerandaeg:

Bengals enam ei suuda, Colts enam ei taha, hoidab seisu ja piirdub ühe löögiväravaga.

3. veerandaeg:

Bengalsi rünnak ei toimi kohe mitte. Läbimurdjad ei murra läbi, mänguhuht ei juhi mägu ega sööda ning püüdjad ei püüa. Kaitse küll töötab niivõrd kuivõrd, aga mitte piisavalt, sest Coltsi mängujuht Andrew Luck söötis ühe touchdowni ning lööja läi löögivärava lisaks. 23:10 Coltsile.

2. veerandaeg:

Hunt, kes hakkas teisel veerandajal üsna tihedalt platsile saama, tegi lõpuks oma töö ära: murdis end Coltsi mängujuhi Andrew Luckini ja paiskas mehe maha — sack kirjas! Tänavu teine.

Seks ajaks oli Colts kahe löögivärava toel 13:7 juhtima läinud.

Veerandaja viimastel sekunditel vähendas Bengals löögiväravaga vahet. 13:10 Coltsile.

1. veerandaeg:

Mäng on äärmiselt tasavägine. Esimesena sai touchdown`i kirja Colts, kuid veerandaja lõpus tõi Bengalsi läbimurdja Jeremy Hill tabloole viiginumbrid 7:7.

Bengalsi kaitse peab hästi ning Coltsi mängujuhil Andrew Luckil ei lubata hullata. Hunt pole seni platsile pääsenud.

Enne mängu:

Bengalsi elu ei tee lihtsamaks see, et meeskonna parim, püüdja A.J. Green platsile ei tule – ta sai eelmises mängus peapõrutuse ning arstid ei andnud talle mänguluba. Samas arvab mõni ekspert, et Greeni puudumine tuleb kasukski, sest Dalton püsib paremini vaos ega hakka sooritama ulmelisi sööte, mis tavaliselt parimal juhul kuhugi ei jõua, halvimal vahelt lõigatakse.

Kui Bengals tahab Indianapolisest võiduga koju lennata, tuleb asjatundjate arvates teha järgmist:

- Võtta kinni Coltsi «kaksiktornid» ehk tight end`id, need, kes vajadusel katteid panevad, vajadusel palli püüavad – Coby Fleener ja Dwayne Allen.

- Liigutada palli eelkõige mööda maad ja kasutada meeskonna mõlemat läbimurdjat, nii Jeremy Hilli kui ka Giovani Bernardi.

- Sundida Indianapolise staadion vaikseks, sest võimas kisa tekitab kommunikatsiooniprobleeme.

- Panna Coltsi mängujuht Andrew Luck valesööte viskama, kuid arvestada, et mees suudab palliga ka joosta. Ent mis kõige tähtsam – valvsust ei tohi kaotada, sest Luck on varemgi suurest kaotusseisust välja tulnud.

- Hoiduda pallikaotustest. Ehk siis: pallikaotusi peab olema null ühikut. Null!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles