Konkurendid kurdavad: reegleid rikkunud norralane saab Tour de Ski’l erikohtlemise osaliseks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby.
Martin Johnsrud Sundby. Foto: SCANPIX

Murdmaasuusatajate mitmepäevasõidu Tour de Ski proloogil eksis rajaga norralane Martin Johnsrud Sundby, kuid karistada ta selle eest ei saanud. Loomulikult on konkurendid pahased ja eriti on vihased rootslased.

Sundby sattus proloogi teisel ringil kogemata valele rajale, kuid ühtegi karistust sellele ei järgnenud. Sarnane asi juhtus Oberstdorfis kolm aastat tagasi ka rootslase Daniel Richardssoniga ning talle määrati siis seitsme minuti pikkune karistus.

Loomulikult ei ole konkurentidele selline asi meeltmööda ja eriti vihaseks on saanud rootslased. Rootsi suusalagend Torgny Mogren teatas Expressenile, et selline asi jätab kokkuvõttes halva mulje. «Praegu jääb selline mulje, et Sundby saab erikohtlemise osaliseks,» teatas rootslane.

Vastavalt reeglitele peaks valele rajale sattunud sportlast ootama karistus, kuid kohtunikud võivad sellises olukorras ka silma kinni pigistada.

Eilsel proloogil sai Sundby 10. koha, tänase jälitussõiduga tõusis norralane kokkuvõttes kaheksandaks. Liidrikohal olevast Petter Northugist jääb ta maha 18,8 sekundiga.

Vaata fotot skandaali tekitanud olukorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles