Mercedesed ja McLarenid pole uuest hooajast enam hõbenooled

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton ees, Jenson Button kannul - Mercedeseid ja McLareneid ei tohiks tuleval hooajal enam keegi omavahel segi ajada.
Lewis Hamilton ees, Jenson Button kannul - Mercedeseid ja McLareneid ei tohiks tuleval hooajal enam keegi omavahel segi ajada. Foto: SCANPIX

Nii Mercedese kui ka McLareni vormel-1 meeskonnad muudavad uueks hooajaks autode värvitooni.

Mercedese muudatus ei pruugi tunduda esmapilgul nii suur, sest senine hõbedane värvkate vahetatakse Hispaania lehe El Mundo Deportivo teatel kroomi välimusega värvi vastu. Selle jaoks luuakse spetsiaalne värv, mis kannab nime «Kromo». Lisaks autole kantakse uus värv ka firmas OZ valmistatavatele velgedele.

Sama väljaande sõnul muudab autode värviskeemi ka McLaren, kuid see muudatus on kardinaalsem. Nimelt on McLarenid olnud alates 1997. aastast hõbedased, sest neid on edasi viinud Mercedese mootorid. Nüüd asub mootoritootja kohale aga Honda ning kuna hõbedane värv seostub automaatselt «Hõbenoolteks» kutsutavate Mercedestega, kaalub McLaren neist eristumiseks kahte varianti.

Lehe teatel võib McLaren värvida oma autod oranžiks, mis on tiimi traditsiooniline värv ja mida on sellelgi sajandil testide ajal ajutiselt kasutatud. Samuti on kaalumisel valge värv, sest seda kandis 1966. aastal McLareni esimene vormel-1 auto ning sama tunnusvärvi kasutab ka Honda. Lõplik valik sõltub aga suuresti sellest, kas McLarenil õnnestub hankida 2015. aasta hooajaks endale peasponsor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles