Lõuna-Korea etapp jäeti ametlikult vormel-1 kalendrist välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel kihutamas Lõuna-Korea ringrajal.
Sebastian Vettel kihutamas Lõuna-Korea ringrajal. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõidetakse tänavusel hooajal 20 etappi. See sai selgeks pärast ametlikku teadet, et vähemalt sel aastal vormelikarussell Lõuna-Koreasse ei naase.

FIA kodulehel avaldatud ametlikus kalendris on 3. mai nüüd tühi. Lõuna-Korea etappi peeti neli aastat, ent mullu seal ei sõidetud ja praegugi oli etapp esialgses kalendris märkega, et selle toimumine pole kindel. Sarja juht Bernie Ecclestone kinnitas eelmise aasta lõpus, et pidi Lõuna-Korea etapi esialgsesse kalendrisse nimetama juriidilistel põhjustel.

«Meil on nendega leping. Kui me poleks nende etappi kirja pannud, oleksid nad võinud meid kohtusse kaevata. Jätame selle aasta vahele ja oleme järgmisel tagasi,» selgitas Ecclestone. Bahreini etapi ja Euroopasse sõidu vahele jääb nüüd kolm nädalat, 10. mail võisteldakse Hispaanias. 20-etapiline hooaeg algab 15. märtsil Austraalias ja lõppeb 29. novembril Abu Dhabis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles