Korvpalli meistriliiga detsembri parim mängija on Jurijs Aleksejevs

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jurijs Aleksejevs.
Jurijs Aleksejevs. Foto: Eesti Korvpalli Liit

Korvpalli Eesti meistriliiga kuu mängijaks detsembris valiti BC Valga/Maks&Mooritsi keskmängija Jurijs Aleksejevs. Sportland premeerib tänavusel hooajal parimaid mängijaid NIKE vabaaja jalatsitega.

Valga/Maks&Moorits pidas Alexela meistriliigas detsembrikuu jooksul 3 mängu ning kaotas neist vaid ühe - Tartu Ülikool/Rockile. Kodusaalis alistati 100:91 TTÜ KK ning Keilas võideti 15-punktilisest kaotusseisust valitsevat Eesti meistrit BC Kalev/Cramot 83:77. Aleksejevs viskas viimases mängus 21 punkti ja võttis maha 17 lauapalli, lisaks jäi lätlase arvele 3 resultatiivset söötu, 2 vaheltlõiget ja 2 blokki.

Keskmiselt jäi 29-aastase lätlase saagiks detsembris 19,3 punkti, 12,3 lauapalli, 2,7 resultatiivset söötu, 2,3 vaheltlõiget ning tema takistamisel tehti 7,3 viga mängu kohta.

Jurijs Aleksejevs kuulus 2005. aastal Läti noortekoondisesse, kes sai U20 EM-il  7. koha. Läti treeneripingil oli Valga meeskonna praegune peatreener Varis Kruminš. Hooajal 2009/2010 mängis lätlane Riia VEFi ridades EuroChallenge sarjas, kus piirduti alagrupiturniiriga. Profikarjääri jooksul on Aleksejevs mänginud lisaks Lätile ja Eestile veel Tšehhis ja Ukrainas.

Alexela meistriliiga detsembri parima valimisel olid nominendid veel: Valmo Kriisa (Tartu Ülikool/Rock), Rait Keerles, Janar Soo (mõlemad TYCO Rapla), Kristo Saage (Valga/Maks&Moorits) ja Mario Paiste (Rakvere Tarvas).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles