Venemaa superliiga klubi valmistas Eestile pettumuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvega Eesti koondise põhikoosseisu kerkinud Martti Rosenblatt jättis sõprusmängus sümpaatse mulje.
Suvega Eesti koondise põhikoosseisu kerkinud Martti Rosenblatt jättis sõprusmängus sümpaatse mulje. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Arvasin, et venelased on teisest puust. Kartsin, et saame kindla suusa,» lausus Eesti võrkpallikoondise temporündaja Ardo Kreek pärast üllatavalt kindlat 4:0 võitu Venemaa superliiga klubi Kaliningradi Dinamo üle.


Euroopa meistrivõistluste otsustavateks valikmängudeks valmistuva Eesti rahvusmeeskonna nii suur üleolek jättis õhku meelierutava küsimuse, kas me olemegi nii kõvad?
Võrdluseks, paar aastat tagasi kaotas Eesti kevadisel turniiril Mogiljovis idanaabrite esiliiga klubile Moskva MGTU 1:3. Nüüd poetasid meie mehed idanaabrite kümnendale klubile geimides 18, 18, 16 ja 17 punkti.

Sel suvel esmakordselt jõutreeneri Tarmo Tiitsu näpunäidete järgi harjutanud koondis on silmanähtavalt heas füüsilises vormis. Kuid kas säärased mängud on piisav proovikivi, et alistada septembri alguses kahe kohtumise kokkuvõttes Holland ja jõuda teist korda järjest EM-finaalturniirile?

«Oleme korralikult jõusaalis kangi sikutanud. Mängu alguses olime servi vastuvõtuga hädas, kuid lõpuks saime selle korda,» ütles diagonaalründaja Oliver Venno. «Lihvimist vajavaid asju ikka on, kuid ma ei oska öelda, millele peaks keskenduma.»

Kolmapäeva õhtul Ventspilsist pärast kahenädalast üldfüüsilise treeninglaagrit Pärnusse tulnud Dinamo jättis kahvatu mulje hoolimata sellest, et koondisega olid seotud nende leegionärid, USA sidemängija Donald Suxho ja Egiptuse diagonaalründaja Ahmed Salah.

«Mul on hea meel, et Venemaa superliiga klubi peab kõvasti tööd tegema, et Eesti koondist võita. Ei osanud arvata, et jõudude vahekord selliseks kujuneb. Kahjuks olime vastasest nii palju paremad, et ma ei saanud oma mängijate hetkevormist selget ülevaadet,» lausus peatreener Avo Keel.

Rosenblatt tõusis esile
Eesti algkoosseisus tulid lisaks Vennole ja Kreegil platsile Kert Toobal, Keith Pupart, Martti Rosenblatt, Raimo Pajusalu ja libero Asko Esna. Nimetatud mehed mängisid suurema osa ajast, kuid naha said märjaks kõik kuraditosin pallurit. Eemale pidi jääma temporündaja Janis Sirelpuu, kes paiste läinud põlvega arstide vahet jookseb.

Suve suurimaks esiletõusjaks kerkinud 22-aastane ja 198 cm pikkune nurgaründaja Rosenblatt õigustas Keele usaldust. «Rosenblatt on Jaanus Nõmmsalust ja Kardo Kõresaarest teravam nii rünnakul kui blokis. Ebakindlalt tunneb ta end vaid servi vastuvõtul,» täpsustas Keel.

Sümpaatse mulje jätsid ka libero koha pärast võitlevad vennad Asko ja Sten Esna. Keele sõnul kaalub ta tõsiselt kahe libero kasutamist EM-mängudes Hollandiga. «Kontrollmängud Belgiaga näitasid, et hea servi vastuvõtu korral ei teki meil rünnakul probleeme,»
lisas Keel.

Eesti eelmise hooaja parimaks meesvõrkpalluriks valitud Venno tunnistas, et pärast paarikuist rannavõrkpallihooaega kimbutas teda saalikoondisse tulles väsimus, kuid ta sai sellest kergelt võitu. «Igal nädalal oleme reedehommikuse treeningu järel koju läinud ja esmaspäeva õhtul uuesti kogunenud. Selle ajaga jõuab end korralikult välja puhata,» kinnitas ta.

Venno võttis juurde
Visuaalselt tundus, et kevadel 105 kilo kaalunud Venno on kaalu tublisti kärpinud, kuid tegelikkuses on kaks kilo hoopis juurde tulnud. Võimalik, et jõusaalis pumbatud lihaste arvelt.

«Ma ei pööra kehakaalule ja rasvaprotsendile suurt tähelepanu. Minu jaoks on oluline hea enesetunne ja et mäng hästi välja tuleks,» märkis sel hooajal Saksamaa meistri VfB Friedrichshafeni ridades mängima hakkav 20-aastane ja 209 cm pikkune pommitaja.

Täna kell 10.30 on meeskonnad uuesti vastamisi. Kuna Dinamo valmistub Venemaa karikavõistluste mängudeks ja Suxho selleks ajaks koondisest ei vabane, hoiavad külalised oma sidemängijat vigastuste vältimiseks kogu aeg tagaliinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles