Ferrarist lahkunud peainsener: Räikkönen ei oska keerulise autoga sõita

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pat Fry (vasakul) Ferrari kolleegidega nõu pidamas.
Pat Fry (vasakul) Ferrari kolleegidega nõu pidamas. Foto: SCANPIX

Möödunud aasta detsembris vormel-1 sarjas sõitvast Ferrari meeskonnast lahkunud insener Pat Fry kommenteeris 2014. aastal Itaalia autotootja rooli keeranud sõitjate tegevust ja leidis, et Fernando Alonso on keeruliste masinatega osavam kui Kimi Räikkönen.

Ferrari jaoks oli 2014. aasta hooaeg läbikukkumine: Alonso lõpetas sõitjate arvestuses kuuenda kohaga, Räikkönen sai 12. koha. Uueks hooajaks on tehtud meeskonnas mitmeid muudatusi ja lahkunud on nii Alonso kui ka tiimi pikaajaline peainsener Pat Fry, kelle sõnul saab Ferraril aga ka uuel hooajal olema Räikköneniga raske, sest soomlasel on kohanemisprobleeme.

«Oli kaks põhjust,» teatas Fry selle kohta, miks Alonso lõpetas hooaja paremal kohal kui Räikkönen. «Esiteks on Fernando parema kohanemisvõimega ja teiseks on auto ning rehvide piirangud Kimi sõidustiili juures väga keerulised,» lisas Fry.

Uuel hooajal istub lisaks Räikkönenile Ferrari rooli neljakordne maailmameister Sebastian Vettel, Alonso jätkab McLareni meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles