Üllar Kerdest saab Moskva Dinamo peatreener

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Tairo Lutter

Üllar Kerde nimetatakse homme Venemaa tugevuselt teises korvpalliliigas mängiva Moskva Dinamo peatreeneriks. Kerde sõnul tekkis kontakt klubiga juba möödunud aasta novembris, kuid asjad muutusid konkreetseks päris aasta lõpus.

«Läbirääkimised algasid tõesti juba novembris. Detsembris käis klubi esindaja esimest korda Eestis ning päris konkreetseks läks asi detsembri lõpus, kui selgus, et ka Sten-Timmu Sokk kaasa saab tulla,» selgitas Kerde Postimehele.

Kerde loodab, et tema abilisena jätkab seni klubis peatreeneri rollis olnud Mihhail Solovjov. «Pole temalt veel konkreetset vastust saanud, kuid loodan, et see tuleb positiivne,» ütles ta. Solovjovi puhul on Kerde sõnul tegemist hea treeneriga, kuid tema kahjuks räägib vanus – nimelt on venelane kõigest 41-aastane.

Esialgu jääb Kerde Moskvasse hooaja lõpuni. Enne märtsi ta Eestisse tagasi ei jõua. «Ega midagi kerget mind siin ees ei oota. Kindlasti pole kõik kohalikud rõõmsad, et mingi eestlane klubi peatreeneriks toodi,» jätkas ta. «Tegelikult on klubi hästi komplekteeritud, kuid kõik mängijad ei sobi omavahel kokku. Minu ülesanne ongi mõned mehed pikale puhkusele saata. Esialgu proovin hooaja lõpuni siin ellu jääda ning siis selgub, mis tulevik toob.» Tingimused on Moskvas igati head ning kõik vajalik on Kerde jaoks tagatud, selhulgas korter ja autojuht.

Venemaa esiliigas peab Kerde esimese mängu 17. jaanuaril, kui vastamisi minnakse Revda Temp-Sumzi meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles