Meeru pääses Dakari rallil puhkepäevale 58. kohal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Meeru.
Mart Meeru. Foto: Dakar Rally Team Estonia / Facebook

Dakari maratonrallil on Mart Meeru kuuenda katse järel mootorratturite seas üldarvestuses 58. kohal, jätkab veel 110 sõitjat.

Liidrile Juan Barreda Bortile kaotab Hondal sõitev Meeru 7:39.45. Teisel kohal olev Marc Coma jääb liidrist maha 12.27 ja kolmandat kohta hoidev Paulo Goncalves 17.12. Kuuendal katsel, millel oli pikkust 296 km, sai Meeru kirja 54. aja, kaotades katse võitnud Helder Rodriguesile 1:25.15.

Rallid üldliider on autode seas pärast kuute katset Nasser Al-Attiyah koos kaardilugeja Matthieu Baumeliga. Kuuenda katse võitnud ja Minil kihutav paar edestab Toyota sõitjaid Giniel de Villiersi ja Dirk von Zitzewitzi kõigest 11 minuti ja 12 sekundiga ning Yazeed Al Rajhit ja Timo Gottschalki 28 minuti ja 44 sekundiga.

Veokite arvestuses kuulub koguni nelikjuhtimine Kamaziga sõitvatele Venemaa kolmikutele, liidrid on Eduard Nikolajev, Jevgeni Jakovlev ja Ruslan Ahmadejev. Quadracer'itel on kuue katse järel liider poolakas Rafal Sonik.

Puhkepäeva saavad täna siiski vaid mootorratturid ja quadracer'id, autod aga teevad kõrvalepõike Boliiviasse Uyuni. Maratonkatse on jagatud kaheks osaks ööbimisega Uyunis, kusjuures võistlejatel pole sealses suletud pargis võimalik mehaanikute abi kasutada ning võimalike tehniliste probleemide lahendamisega tuleb omal käel hakkama saada. Päev hiljem ehk esmaspäeval võtavad teekonna Uyuni ette ka mootorratturid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles