Lionel Messi ainus reaalne uus sihtkoht oleks Manchester United

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on palju räägitud, et neljal korral maailma parimaks jalgpalluriks valitud Lionel Messi võiks FC Barcelonast lahkuda. Kõige enam on pakutud tema uueks tööandjaks Londoni Chelseat, kuid väidetavalt on Messi ainus reaalne uus sihtkoht Manchester United.

Kui veel aastaid tagasi said rikaste omanike käes olevad jalgpalliklubid kulutada lugematul hulgal raha, siis nüüd on Financial Fair Play reeglid nende hoogu pidurdanud ja üle 200 miljoni euro maksva Messi ostmine ei ole nende puhul lihtsalt võimalik.

Nii kukuvad kohe võimalike kosilaste ringist ära PSG ja Manchester City ning ka Chelseal pole tegelikult erilist lootust. Vaadates Financial Fai Play reegleid, siis reaalsuses saaksid ja tohiksid Messi eest küsitava summa lauale laduda vaid Madridi Real ja Manchester United.

Messi liitumine Realiga ei tule kindlasti isegi mitte kõne alla ja nii ongi ainsaks reaalseks kandidaadiks praeguse seisuga ManU.

«Vaid nende (Reali ja ManU) poolt toodetav tulu ja rahareservid on piisavalt suured Messi ostmiseks. Kui lisada siia veel palgaraha, siis võib ka neil minna Financial Fair Play reeglite täitmisega raskeks,» avaldas Sheffieldi Hallami Ülikooli jalgpalli finantsekspert Rob Wilson BBC-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles