Norralased eesotsas Northugiga kavaldasid taas konkurendid üle

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby (paremal) ja Petter Northug tema kõrval.
Martin Johnsrud Sundby (paremal) ja Petter Northug tema kõrval. Foto: SCANPIX

Murdmaasuusatamise mitmepäevasõidu Tour de Ski tänastel etappidel jagati ka boonussekundeid ning meeste 15 km ühisstardiga klassikasõidus näitasid suurepärast meeskonnatööd norralased.

Kui üldarvestuses juhib enne viimast etappi Petter Northug, siis homsel lõputõusul tal võrreldes kergemate meestega erilisi lootuseid ei ole. Seega tegi ta täna heateo kaasmaalasele Martin Johnsrud Sundbyle, kellel on kokkuvõttes rohkem lootuseid.

Enne vahefinišit võttis Northug ühel hetkel grupi ees hoo maha ning lasi Sundbyl noppida maksimaalsed 15 sekundit, samas pidurdas ta lähimaid konkurente, et keegi ei saaks tema kaasmaalasele ohtlikuks. Northugil õnnestus ideaalse tiimitaktika tulemusena ise noppida teise koha eest ette nähtud 12 preemiasekundit.

«Loomulikult oli tegemist meeskonnatööga. Northug ja Sundby noogutasid teineteise suunas. Sundby sai maksimaalsed 15 sekundit. Northug teab, et ta ei suuda kokkuvõttes võita, kuid hea töö tulemusena sai tema teise koha. Ideaalne taktika. Taaskord tegid head koostööd norralased,» rääkis MTV Spordi ekspert Toni Roponen.

Üldarvestuses on Northugi edu enne homset viimast etappi kaasmaalase Martin Johnsrud Sundby ees 3,1 sekundit, rootslase Calle Halfvarssoni ees 26,8 sekundit ja venelase Jevgeni Belovi ees 35,3 sekundit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles