Eesti tüdrukud osutasid Euroopa neljandale kõva vastupanu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlannade tänane kohtumine Kreekaga.
Eestlannade tänane kohtumine Kreekaga. Foto: Võrkpalliliit

Eesti tütarlaste U20 võrkpallikoondis kaotas täna MM-i kvalifikatsiooniturniiril Kreeka neidudele 1:3 (geimid 25:21, 15:25, 27:29, 21:25).

Kui eile Türgile antud lahingus võideldi vapralt siiski kaotades 0:3, siis tänases mängus suudeti Euroopa neljas koondis Kreeka ajuti väga tõsise surve alla panna. Mängu saatuse otsustas ilmselt kolmas geim, kus eestlannad ei suutnud võiduks vormistada 8-punktilist eduseisu.

Eesti koondise parim punktitooja oli Britta Saare 9 punktiga, vastastel 2014 EM finaalturniiri parim punktitooja, Itaalia meistriliigas mängiv Anthi Vasilantonaki 19 punktiga.

«Tüdrukud mängisid väga hästi. Teadsime, et vastaste liider Vasilantonaki on ohtlik, ja arvan, et sundisime ta keskmisest rohkem eksima. Kahjuks päris kinni me nii jõulist mängijat siiski ei suutnud võtta. Otsustavatel kolmanda ja neljanda geimi lõpuhetkedel eksisid kogenumad, MM-ilgi mänginud, Kreeka tütarlapsed meist vähem ja see saigi täna otsustavaks,» ütles mängu kommenteerides Eesti koondise peatreener Peeter Vahtra.

Temporündaja Laura Parts lisas: «Suutsime paljudes olukordades näidata väga head mängu ja kuigi kaotasime, siis selle emotsiooni pealt on hea minna vastu homsele mängule Horvaatiaga.»

Päeva esimeses mängus võitis Türgi Horvaatiat 3:1.

Eesti koondise viimane mäng alagrupiturniiril Horvaatia vastu homme kell 18:00 Audentese spordihoones. Kell 15:30 mängivad Türgi ja Kreeka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles