WRC-sarjas tehakse põnevuse tõstmiseks oluline muudatus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WRC.
WRC. Foto: SCANPIX

Tänavuse autoralli MM-sarjaga tehakse algust juba ülejärgmisel nädalal, kui 22.-25. jaanuarini on kavas Monte Carlo ralli. Uueks hooajaks viidi sisse ka üks oluline muudatus, mis peaks muutma võsitluse põnevamaks.

Kui seni said meeskonnad saata oma pilootidele teiste sõitjate ametlikke vaheaegu, siis nüüdsest on see keelatud. Tänu tehnikaajastule saatsid tiimid on sõitjatele konkurentide vaheaegu ja seega teadsid piloodid kiirust suurendada või vajadusel hoogu maha võtta, kirjutab wrc.com.

Rahvusvahelise Autorliidu FIA mootorispordinõukogu otsustas, et selline käitumine ei ole turvalisusega kooskõlas ja suurema võistlusmomendi tekitamise nimel otsustatigi antud keeld kehtestada.

Vaheajad on endiselt meeskondadele kättesaadavad ja rallihuvilised saavad neid jälgida wrc.com’i lehel, kuid piloodid saavad konkurentide tulemused edaspidi teada alles finišis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles