Kogemused aitasid tõusule

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing.
Roland Lessing. Foto: SCANPIX

Kogemused on tippspordis hindamatu väärtus. 36-aastane laskesuusataja Roland Lessing on kõigi Eesti laskesuusatajaid tabanud raskuste ja probleemide kiuste suutnud timmida oma sportliku vormi sellisele tasemele, et Oberhofis toimunud MK-etapil lõpetas ta laupäeval sprindidistantsi kõrge, 7. kohaga. Eesti koondise peatreeneri Janno Prantsu hinnangul võib vanameister hooaja tähtsamate võistluste ajaks muutuda veelgi paremaks.

«Rolandi tohutud kogemused on toonud talle oskuse valida distantse ja jagada koormusi. Sellise oskuse saavutab sportlane aastatega,» hindas Prants endist kaasvõistlejat ja praegust hoolealust. «Nüüdki jätab ta järgmise MK-etapi Ruhpoldingis vahele, läheb nädalaks koju ja naaseb võistluskarusselli nädal hiljem Anterselvas.»

Seda, et Lessingu laupäevane tulemus polnud juhuslik sähvatus, tõestas ta eile, kui lõpetas ühisstardi 15. kohaga. Seega sõitis ta kahe päevaga oma karjääri paremuselt 2. ja 6. tulemuse. Lessingu senise karjääri tipphetk jääb viie aasta taha, kui ta kerkis Pokljuka MK-etapil jälitussõidus 2. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles