Norralased avaldasid kahe dopingupatuse laskesuusataja nimed

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Norra telekanal TV2 avaldas täna hommikul kahe laskesuusataja nimed, kes väidetavalt on keelatud ainete kasutamisega vahele jäänud. Nüüdseks on Rahvusvaheline laskesuusatamise föderatsioon (IBU) kinnitanud lisaks neile kahele veel kahe sportlase nimed.

IBU president Anders Besseberg teatas üleeile õhtul, et järgmisel nädalal avaldatakse mitme dopinguga vahele jäänud sportlase nimed. Valemängijate jälile viisid taasavatud vanad dopinguproovid.

TV2 sõnul on üks patustanud sportlane ukrainlane Sergei Sednev ja teine venelane Aleksandr Loginov. IBU andmeil peavad nimed paika. Kaks patustajat oli veel - venelannad Irina Starõhh ja Jekaterina Jurjeva. Kõik peale Sednevi on juba varasemalt keelatud ainete kasutamisega vahele jäänud.

Kõikide mainitud laskesuusatajate proovidest leiti EPO tarvitamise jälgi. Proovid olid võetud 2013. aastal, Sednev ja Loginov loobusid B-proovi testimisest.

Sednev on võitnud ühe MK-etapi ja kolmel korral jõudnud poodiumile. Ta lõpetas 2014. aasta lõpus ootamatult oma sportlaskarjääri. Loginov on MK-sarjas kolmel korral poodiumile tõusnud, lisaks on ta kahekordne juunioride maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles