Dopinguga või dopinguta – Eesti kulturistide kaks leeri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas jätkab võitlust puhta spordi nimel
Ott Kiivikas jätkab võitlust puhta spordi nimel Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Eestis kannab hetkel dopingutarvitamisest tingitud võistluskeeldu seitse sportlast, kellest koguni viis on kulturistid. Neist kolm – Nikolai Kornõšev, P ja Jevgeni Kudrejev – said kahe aasta pikkuse keelu, kuna keeldusid dopinguproovi andmisest. Lauri Ööpik kasutas anaboolset steroidi, Rodion Popov jäi vahele koguni viie keelatud aine pruukimisega. Ka kaks viimast meest said kaheaastase keelu.

Mis on tekkinud olukorra põhjuseks ning kas lisaks sportlastele võib mingisuguse karistuse saada ka Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit? Olukorda selgitavad alaliidu asepresident Ott Kiivikas, Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles ning Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port.

Kiivika sõnul on Eesti kulturismis kaks selgelt eristuvat leeri – ühed, kes usuvad puhtasse sporti, ning teised, kes ei usu. Erinevad on ka kaks suuremat veebifoorumit – fitness.ee, mida veab nn Kiivika leer, ning bonsuna.com. «Peamiselt vastanduvad foorumid ideoloogia poolest. Nemad kirjutavad vabalt steroididest ning annavad nõu, kuidas keelatud aineid kasutada, mida süüa ja kuhu süstida. Meie foorumist võetakse sellised teemad lihtsalt maha. Oleme tõestanud, et puhta spordiga on võimalik kaugele jõuda, kuid teine leer sellesse ei usu,» rääkis Kiivikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles