Video: pallipoiss aitas väravavahil penaltit tõrjuda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wang Dalei (vasakul).
Wang Dalei (vasakul). Foto: SCANPIX

Hiina jalgpallikoondis kutsus aukülalisena oma treeningule austraallasest pallipoisi, kes aitas nende väravavahil Wang Daleil teha mängus Saudi Araabiaga üliolulise penaltitõrje.

Hiina üllatas Saudi Araabiat käimasolevatel Aasia meistrivõistlustel 1:0 võiduga ning seda suuresti tänu Dalei tõrjele, mille väravavaht tegi teisel poolajal, kui mänguseis oli veel 0:0. Naif Hazizile tehti karistusalas viga ning kannatanu läks ka ise penaltit lööma, kuid enne lööki küsis Wang värava taga seisnud 12-aastaselt pallipoisilt Stephan White'ilt, kummale poole ta peaks hüppama.

White näitas vasakule ning sinna Dalei hüppaski, tõrjudes Hazizi löögi. Hiina võitis mängu täna 80. minutil löödud väravale ning olulise tõrje teinud Wang nimetati kohtumise parimaks meheks. Juhtumisi tähistas väravavaht mängupäeval ka 26. sünnipäeva. 12-aastast White'i peavad hiinlased nüüdsest aga õnnetoojaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles