Rock püüab eurosarja vahegrupis esimest võitu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud reedel alistas TÜ/Rock kodusaalis oma põlise rivaali Kalev/Cramo 66:54. Rocki parimatena tõid Valmo Kriisa 12 ja Janar Talts (vasakul) 11 punkti. Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul ei olnud rünnakud küll perfektsed, kuid eelseisvat euromängu silmas pidades oli kohtumine Eesti liiga tugevaima vastasega just see, mida peale pikka pausi vajati.
Möödunud reedel alistas TÜ/Rock kodusaalis oma põlise rivaali Kalev/Cramo 66:54. Rocki parimatena tõid Valmo Kriisa 12 ja Janar Talts (vasakul) 11 punkti. Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul ei olnud rünnakud küll perfektsed, kuid eelseisvat euromängu silmas pidades oli kohtumine Eesti liiga tugevaima vastasega just see, mida peale pikka pausi vajati. Foto: Kristjan Teedema

TÜ/Rock alustab täna EuroChallenge'i sarja vahegrupi mänge, kui kodusaalis minnakse vastamisi Saksamaa klubiga Frankfurt Fraport Skyliners.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul peaks meeskond olema uuteks eurosarja mängudeks nii vaimselt kui füüsiliselt valmis. «Tahaks loota küll, aga ette ju ei tea. Ühe mängu oleme sel aastal mänginud ... Ma arvan, et oleme valmis,» ütles ta.

Tänases kohtumises saab Kullamäe kasutada ka Joosep Toomet, kes istus põlveprobleemi tõttu üle kahe kuu pingil. Toome oli tegelikult valmis väljakule jooksma juba eelmisel reedel Kalev/Cramo vastu, kuid jäi kohtumisest siiski kõrvale.

«Nii me Jossiga (Joosep Toomega – toim) otsustasime. Eks ikka homset (tänast – toim) mängu silmas pidades. Vaatame, kas sellest oli abi või mitte,» ütles Kullamäe. Ta andis mõista, et jättis Toome vastaste jaoks üllatusmeheks. «Eks ikka ju skauditakse. Nii nagu meie vaatame teiste mänge, vaatavad teised meie mänge.»

Kuigi Toome pole pikalt mängudes kaasa löönud, peaks ta Kullamäe sõnul olema heas vormis. «Selle aasta treeningute põhjal paistab küll, et liigub hästi ja kõik on korras. Eks mängus on rütm ikka natukene teine kui treeningul, aga Joosep pole enam noormängija. Ta on 30-aastane mees ja kogemust piisavalt. Usun küll, et ta teeb oma minutid korralikult ära,» rääkis Kullamäe.

Favoriit Venemaa

Kolmest vahegrupikaaslasest pakkus Rocki peatreener kõige tugevamaks Venemaa klubi Saraatovi Avtodori. «Ega mul veel väga head ülevaadet ole, aga kui kaine mõistusega võtta, siis tundub, et Saraatov on meie grupis kindlasti favoriit,» lausus ta.

Kullamäe on enda sõnul näinud Frankfurdi meeskonna kolme viimast kohtumist ning on jälginud ka VTB liigas mängivat Saraatovi Avtodori. Kuid ta pole näinud ühtegi hollandlaste Den Bosch Shoetersi kohtumist. «Kõik sõltub sellest, kuidas meie omavahel mängime,» lausus Kullamäe, pidades silmas Hollandi ja Saksamaa meeskonda.

«Frankfurdi meeskonnal on kvaliteeti küll ja küll. Aga nagu ma olen öelnud kõik need aastad, mis me oleme eurosarjas mänginud, ma ei taha ette mõelda. Mängime ühe mängu korraga ja vaatame, kas võidame või kaotame. Siis mõtleme edasi. Nii on kõige lihtsam. See ei pane pingeid peale ei mängijatele ega endale. Üks mäng korraga,» toonitas Kullamäe. Ta tõdes, et väikeses grupis on iga mäng ülitähtis.

Kesk-Euroopa tase

Frankfurdi meeskond on Kullamäe sõnul väga hästi komplekteeritud ning igal positsioonil on kindel lüli olemas. «Meeskonnas on kiired mustanahalised tagamängijad ning ees 2.10 ja 2.07 pikad ja minu meelest päris suure talendiga eesliinimängijad. Võib-olla pole neil veel nii palju kogemust, aga kujud on head,» iseloomustas ta vastaseid.

Meeskond mängib tema sõnul lihtsat, kuid üsna distsiplineeritud korvpalli. «Kui võimalik, teevad ka kiirrünnakuid. Kõik on väga hästi läbi mõeldud. Korralik Kesk-Euroopa tase. Aga ma usun, et kui ise oleme tublid, siis tekib ka meil võimalusi,» oli Kullamäe optimistlik.

Praegu hoiab Frankfurdi Fraport Skyliners Saksamaa meistrivõistlustel 18 meeskonna hulgas kaheksa võidu ja üheksa kaotusega kaheksandat kohta. Kullamäe sõnul on aga Saksa liiga väga ühtlane ning üks võit või kaotus võib kohta tabelis kõvasti muuta.

«Umbes poolteist kuud tagasi said nad uue tagamängija ning minu meelest on nende mängumasin peale seda läinud paremini tööle. Ma usun, et nad on päris heas hoos praegu, aga vaatame,» ütles ta.

Kui Rockil õnnestuks täna võita, annaks see Kullamäe sõnul hea stardipositsiooni, sest järgmised kolm mängu peetakse võõrsil. «Esimene mäng on tähtis, aga nagu ma ütlesin: üks mäng korraga,» kordas ta.

Saksamaa meeskond jõudis Tartusse esmaspäeva õhtul ning tegi siis TÜ spordihoones ka treeningu. Vastaste peatreener Gordon Herbert jäi isiklikel põhjustel koju. Tänane kohtumine algab TÜ spordihoones kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles