Foto: Dakari senine üldliider peab tänase etapi läbima katkise rattaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joan Barreda Borti katkine mootorratas.
Joan Barreda Borti katkine mootorratas. Foto: Facebook / Dakar Rally Team Estonia

Dakari maratonrallil on mootorratturitel käsil järjekordne üliraske katsumus, kui kahel päeval sõidetakse üle soolatasandiku viiv maratonkatse. Senisele üldliidrile Joan Barreda Bortile kujunes sõit aga oodatust veelgi keerulisemaks.

Eile sõideti 717 km (katsekilomeetreid 321) Boliiviasse Uyuni ning täna tullakse sealt tagasi Vaikse ookeani äärde. Tänase distantsi pikkus on koos ülesõitudega 812 km (katse enda pikkus 784 km) ning seejuures ei liikunud ratturitega kaasa mehaanikud - tsikli parandamisega tuli meestel vajadusel ise hakkama saada.

Barreda Borti rattal lagunes aga lenkstang ning seetõttu loovutas ta teisel kohal olnud Marc Comale kuus minutit. Tänase katse jooksul mööduski Coma hispaanlasest ning tõusis liidriks, vaheaegade põhjal edestas ta pisut enam kui poole katse läbimise järel Barreda Borti juba paarikümne minutiga ning finišis pooleteise tunniga, sest Barreda Borti rattal ütles soolajärve ületades üles elektrooniline gaasi juhtimine.

Tänasel katsel teeb väga head sõitu ka Mart Meeru, kes on üheksandas vaheajapunktis kõrgel 30. kohal. Katse lõpetuseks ootab sõitjaid ees pikk laskumine, kui ligi 4000 meetri kõrguselt tullakse piki liivadüüne alla ookeani äärde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles