Justyna Kowalczyk kaotas Tour de Ski lõputõusul teadvuse ja kukkus kokku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk.
Justyna Kowalczyk. Foto: SCANPIX

Poolatar Justyna Kowalczyk lõpetas eilse Tour de Ski lõpuetapi mitte finišis, vaid kiirabiautos. Tema tänavune hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude ning Val di Fiemmes jõudis see dramaatiliselt madalpunkti.

Poola telekanali TVP teatel kaotas Kowalczyk tõusul teadvuse ja kukkus kokku. «Kui aus olla, ei mäleta ma üldse, mis täpselt juhtus,» tunnistas Kowalczyk, kes oli koguni neli minutit teadvuseta ja viidi kiirabiautoga otse Val di Fiemme haiglasse täiendavatele uuringutele.

«Õnneks oli tema vend sealsamas ja kõik oli kontrolli all,» rahustas Poola koondise abitreener Alexander Wierietielny Eurospordi vahendusel poolehoidjaid. Kowalczyki vend on väljaõppinud arst, kelle erialaks on südameprobleemid. Poola meedia teatel ei tabanud Kowalczykut siiski probleemid südamega, vaid tema kokkuvajumise põhjuseks oli tõenäoliselt veresuhkru madal tase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles