Ootamatud nimed aasta parimate valikul: Mascherano, Benzema ja Pogba

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javier Mascherano
Javier Mascherano Foto: SCANPIX

Maailma parima jalgpalluri valimise hääletussedelitel esines ka tänavu tavapärasest Messi-Ronaldo duellist kaugemale ulatuvaid valikuid, millest ühe omalaadsema pakkus Inglismaa koondise peatreener Roy Hodgson.

Nii asetas Hodgson esikohale Argentina koondise poolkaitsja Javier Mascherano ning teisele-kolmandale positsioonile sakslased Philipp Lahmi ja Manuel Neueri. Seega jäid Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi tema valikust üldse välja. Messi ise asetas esikohale koondisekaaslase Angel di Maria, teisele klubikaaslase Andres Iniesta ja kolmandale mõlemas meeskonna ridadesse kuuluva Mascherano.

Võitja Cristiano Ronaldo andis Portugali koondise kaptenina esikoha klubikaaslasele Sergio Ramosele, järgnesid samuti Madridi Realis mängivad Gareth Bale ja Karim Benzema. Antigua ja Barbuda koondise kapten Quinton Griffith pidas aasta parimaks Belgia väravavahti Thibaut Courtois'd, kes mängis suurt rolli Madridi Atletico jõudmisel Hispaania meistritiitlini ja Meistrite liiga finaalikohani. Sama meelt oli Belgia koondise kapten Vincent Kompany.

Kolumbia kapten Radamel Falcao asetas esikohale kaasmaalase James Rodriguezi, Malta kapten Michael Mifsud jättis aga Ronaldo esikolmikust üldse välja ja asetas esimeseks Bale'i. St. Lucia koondise kapten Sheldon Emmanuel eelistas Messile ja Ronaldole MM-finaalis sakslaste võiduvärava löönud Mario Götzet.

Treenerite seas oli omalaadne Ecuadori juhendaja Sixto Vizuete valik - esikohal Toni Kroos, teine Paul Pogba, kolmas James Rodriguez. El Salvadori peatreener Albert Roca ja Saudi Araabia juhendaja Juan Ramon Lopez Caro pidasid seevastu parimaks Andres Iniestat.

Aasta treeneriks valitud Joachim Löw asetas mõistagi esikolmikusse oma hoolealused Neueri, Lahmi ja Bastian Schweinsteigeri. Samaga vastas suvise finaalivastase Argentina nüüdne juhendaja, suvel pärast MMi ametisse asunud Gerardo Martino - tema esikolmikusse mahtusid Messi, di Maria ja Mascherano.

Ajakirjanike seas pani Djiboutit esindanud Kenadid Mohamed esikohale Benzema, teiseks Zlatan Ibrahimovici ja kolmandaks Messi. Tahiti ajakirjaniku Luc Ollivier' arvates oli lõppenud aasta parim jalgpallur Paul Pogba, kellele järgnesid Rodriguez ja Neuer. Pogba mainis teiste seas ära ka Raymond Nasse Vanuatult, asetades Prantsusmaa koondislase teisele kohale Bale'i järel ja Ibrahimovici ees.

Vaata kogu nimekirja SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles