Lahkumismänguks valmistuv Piiroja läbis Worldloppeti maratoni

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja.
Raio Piiroja. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondise legend Raio Piiroja osales möödunud nädalavahetusel Tšehhis toimunud Worldloppeti sarja kuuluval Jizerská Padesátka suusamaratonil. Tavapärast 50 km pikkust distantsi lühendati kehvade ilmastikuolude tõttu 5 km võrra. Keskkaitsja läbis raja ajaga 2:50:22.5 ning sai oma esimesel klassikamaratonil 4018 lõpetaja hulgas auväärse 675. koha.    

«Kui esimest korda lähed, siis pead viimasest reast alustama,» pajatas Piiroja oma muljetest.«„Minu ees oli 4600 inimest ning kuna rada oli kitsas, siis esimesed 25 kilomeetrit sõita ei saanudki, pidi laveerima. Aga elamus oli kõva. Eks ikka on hea tuju, kui kellestki mööda lähed. Kui nii paljudest mööduda, siis on eriti hea tuju!»

Märtsis oma hüvastijätumängu pidav Piiroja oli tulemusega rahul, kuid nendib, et tal on veel pikk tee minna. Klassikatehnika on tal veel lihtsalt nii rabe. «Varem suusad takistasid mu liikumist, nüüd saan suusatades juba kiiremini liikuda kui joostes,» naljatas Pärnu Linnameeskonna president.

Aasta lõpul osales mees oma esimesel jooksumaratonil, kui sai Tallinnas toimunud Vana-aasta jooksul 17. koha. Sel talvel on tal plaanis kõik Eesti suusamaratonid läbi sõita. Ühesõnaga, vastupidavust jagub, kuidas on lood aga vutimänguks vajaliku kiirusega?

«Kui Tartu maraton saab sõidetud, siis peab jalgpalli ka mängima,» jutustas Piiroja. «Plahvatuslik kiirus on kadunud, tuleb veidi trenni teha. Loodan, et endale liiga ei tee. Ei tahaks pärast mängu end kolm kuud ravida.»

Piiroja lahkumismäng toimub 31. märtsil, kui Eesti koondis võõrustab A. Le Coq Arenal kell 19:00 Islandi rahvusesindust. Pääsmed on saadaval Piletilevis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles