Kõigi aegade suurima auhinnafondiga poksimatš saab sel aastal teoks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr.
Floyd Mayweather jr. Foto: SCANPIX

Juba mitmeid aastaid on avaldatud lootust, et poksiringis läheksid vastamisi Floyd Mayweather jr ja Manny Pacquiao. Eelmise aasta lõpus andis mõlemad mehed teada, et nad on matšist huvitatud ja viimaste teadete kohaselt võib asi saada ka lähiajal ametlikuks.

Los Angeles Times kirjutas, et mõlemad osapooled on teinud edusamme ja matši toimumisele ollakse lähedal. Kokkuleppele on jõutud dopingukontrolli osas ning lisaks on jõutud kokkuleppele, et matš leiab aset Las Vegases MGM Grand Garden Arenal. Mayweather on sellel areenil pidanud oma 10 viimast matši, Pacquiao on viimasest 12st kohtumisest pidanud seal kaheksa.

Matši auhinnarahad jagatakse 60:40, millest 60 protsenti läheb Mayweatherile. Los Angeles Timesiga rääkinud allika sõnul võib uudiseid oodata järgmise kümne päeva jooksul.

«Teeme avalduse enne kuu lõppu,» teatas Pacquiao nüüd kodumaal Manila Standardile. «Ma arvan, et matš toimub.»

Hinnanguliselt jagatakse matši auhinnarahadena kahe mehe vahel minimaalselt 300 miljonit dollarit. Samas on räägitud ka paar korda suuremast rahasummast.

37-aastane Mayweather jr on senise profikarjääri jooksul pidanud 47 matši ja need kõik ka võitnud. 26 kohtumist on lõppenud nokaudiga, tema viimaste matšide teenistused on olnud nii suured, et ta on tõusnud spordimaailma kõige suurema teenistusega meheks.

35-aastane Pacquiao on pidanud 64 matši ning nendest on ta kirja saanud 57 võitu, 2 viiki ja 5 kaotust. 38 matši on ta võitnud nokaudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles