Ajaxi noortetöö juht: Nõmme Kaljul ja Ajaxil on sarnased eesmärgid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora vs Nõmme Kalju
Flora vs Nõmme Kalju Foto: Sander Ilvest

Nõmme Kalju jalgpallikooli külastas reedest pühapäevani kõrgelt hinnatud Hollandi edukaima klubi Amsterdami Ajaxi akadeemia noortetöö juht Patrick Ladru, kes koolitas Kalju treenereid ning viis läbi näidistreeninguid.

«Mulle meeldib Nõmme Kalju juures, et nad teevad mitmeid asju mida meiegi. Ka meie investeerime palju aega ja raha noortesse, mitte ei toetu massiliselt välismaalt ostetud mängijatele,» kiitis Ladru.

«Kolm päeva Ajaxi noortetöö juhi Patrick Ladruga oli minu jaoks väga huvitav. Palju uusi mõtteid ja ideid, et kuhu suunas edasi liikuda ja millises seisus oleme oma töös, võrreldes maailma absoluutse tipptasemega. Huvitav oli näha, mis on nende jaoks olulised detailid ja palju pööratakse tähelepanu pisiasjadele ning nende võimendamisele õppeprotsessis mängija kasvatamisel,» rääkis Nõmme Kalju noortetreener Peeter Kusma.

Pühapäeval toimus Nõmme Kalju ja TJK Legioni 2003. aastal sündinute võistkondade vaheline sõpruskohtumine, kus Mikk Haavistu juhendatav Kalju võidutses 3:1, kuid tulemus polnud kõige olulisem. Mängu koos Kalju noortetöö juhi Kristen Viikmäe ja esindusmeeskonna peatreeneri Sergei Terehhoviga jälginud Ladru sõnas nähtu kohta: «Nägin, et treener on nendega kõvasti positsioonivaliku ja mänguehituse kallal vaeva näinud. Eriti meeldis mulle, et nad üritasid jalgpalli mängida, mängu oskuslikult üles ehitada.»

Oma Eesti visiidi käigus külastas Ladru Nõmme Kalju esindusmeeskonna hooajaeelset avakohtumist FC Floraga, kus võeti vastu 1:2 kaotus. «Ma arvan, et see on väga meeldiv, et algselt Kalju noortega töötanud endisest mängijast sai esindusmeeskonna peatreener, kes on olnud klubis aastaid ning tunneb klubi läbi ja lõhki,» sõnas Ladru.

Ajaxi treener lisas: «Noortest jäi mul enim silma parempoolne keskkaitsja (Henrik Pürg – toim), kes sai väga hästi hakkama, kuid oli näha, et osade noorte tase jäi veel nõrgaks kõrgliiga jaoks, kuid nad said suurepärase kogemuse. Neil on vaja tempoga kohaneda ning võib-olla on nemad juba ühe-kahe-kolme aasta pärast esindusmeeskonna põhirivistuses. Nõmme Kaljul on väga hea segu noortest, välismaalastest ja kogemustega mängijatest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles