Kalevi peatreener: meistriliigasse peab jõudma loogilise protsessiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pärnpuu.
Marko Pärnpuu. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna Kalevi jalgpalliklubi peatreeneri kohale asunud Marko Pärnpuu hinnangul on meeskonnale tulevikus meistriliigasse tagasijõudmine loogiline samm. Ta sõnas portaalile jalgpall.ee, et see ei saa olla eesmärk omaette, vaid kindla protsessi tulemus.

Kas klubi leidis sind või sina klubi?

Kalev leidis mind ja klubi jaoks olin ma saadaval. Tõsi, juttu sellel teemal oli ka varem, eeltöö ja uurimine toimus – päris üllatusena see pakkumine siiski ei tulnud.

Kas otsus tuli kergelt või võtsid mõtlemisaega?

Ei saa öelda, et ma andsin kohe nõusoleku, aga kaua ei mõelnud, sest see tundus minu jaoks huvitav väljakutse. Varem olin meestega töötanud HÜJK Emmaste juures ja nüüd saan end sel tasemel uuesti proovile panna.

Millised on koondise- ja klubitreeneriks olemise peamised erinevused?

Klubi juures on meeskonna ja mängijate arendamine pikem protsess. Koondise juures tegeled mängijatega lühikest aega ja püüad nad selle ajaga oma plaanide järgi mängima panna. Klubi juures saab mängijatega teha tööd põhjalikumalt.

Mis mulje on senise ajaga meeskonnast ja klubist jäänud?

Meeskonnast on hea mulje, sest töötahe on seni olnud trennis väga korralik ja see, mis ma praegu näinud olen, on väga hea ja lootustandev. On tähtis, et meestel on soov jalgpalliga tegeleda. Kui nii jätkame, on ka võimalus teha hea tulemus, kuigi koht pole meile algaval hooajal esmatähtis. Klubis on muidugi asju, mida muuta ja mida järele aidata, kuid see on pikemaajalisem protsess. Kindlasti tahaks, et töö oleks jätkuvalt järjepidev ja üha rohkem meie mängijaid jõuaks noortekoondistesse.

Kui palju tuleb muudatusi koosseisus?

Meil on kaasatud palju duubelkoosseisu mängijaid ja ka mõned vanemad mehed on jäänud. Vara öelda, milliseks kujuneb lõplik rivistus, sest loodame ka väljastpoolt klubi endale veel lisajõudu saada. Töötame selle nimel, et treeningtingimused oleks head, treeningud oleks huvitavad ja mehed tahaks Kalevisse tulla. Kui palju keegi lõpuks mängida saab, sõltub ikkagi neist endist.

Millised eesmärgid oled selleks hooajaks seadnud?

Miinimumeesmärk on kindlasti Esiliigasse püsima jääda, aga eesmärk on arendada võistkonda läbi hooaja. Peame saama paremaks samm-sammult ja siis vaatame, kuhu me platseerume. See sõltub loomulikult sellest, millise koosseisu me saame, aga tahe on meestel olemas. Usun, et oleme konkurentsis ja see on protsessi tulemus.

Mida peaks tegema, et meeskond Premium liigasse tagasi jõuaks?

Sinna tagasijõudmine peaks olema loogiline. Sel hooajal tuleks luua selleks nii klubis kui meeskonnas vastavad tingimused. Premium liigasse tagasi mängimine peaks toimuma nii, et sinna jõudmisel ei pea tegema klubis ja meeskonnas kardinaalseid muudatusi. Tulemus peab olema saadud loogilise protsessi tulemusena.

Mis saab olema Kalevi meeskonna plussiks?

Hea meeskonnavaim ja võitlustahe. Meil on enamus mehi juba aastaid koos mänginud ning kui see vaim ja tahe püsib, siis on kõik võimalik. Selle pealt on ka kergem luua kvaliteeti. Pole kasu headest mängijatest, kui neil soov ja tahe puudub.

Milliseks hindad eesootaval hooajal Esiliiga taset?

Liiga on sel aastal kindlasti veelgi tugevam ja ühtlasem kui eelmisel aastal. Tavapäraselt saab amatöörmeeskondade puhul määravaks see, kellel on pikem pink, sest 14-15 mehega tulemust ei saavuta.

Kas sa uues ametis põruda ei karda?

Ei. Igal juhul saab olema minu jaoks väga õpetlik hooaeg. Kaotused on jalgpalli üks osa ja tähtis on see, mis pärast saab, kuidas püsti tõusta ja edasi minna. Hirmu ei ole, sest kui teeme neid asju, mis plaanis, siis lähevad asjad positiivses suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles