Mercedese meeskond peab välja käima rekordsumma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese F1 autod.
Mercedese F1 autod. Foto: SCANPIX

Möödunud hooajal vormel-1 sarja valitsenud Mercedese meeskond peab oma suure edu eest tasuma kopsaka summa - selleks, et 2015. aastal sarjas kaasa teha, tuleb neil välja käia ligi viis miljonit dollarit, mis on läbi aegade suurim summa.

Mõned aastad tagasi muudeti F1 sarjas osalemise reegleid: kui varem tuli välja käia kindel osalustasu, siis uute reeglite järgi tuleb lisaks kindlale summale välja käia raha ka nende punktide eest, mis möödunud hooajal teeniti.

Kui ülejäänud tiimide jaoks tõusis selleks aastaks iga punkti eest summa 5080 dollari pealt 5161 dollari peale, siis valitsev meister ehk Mercedes peab iga möödunud hooajal teenitud punkti eest tasuma 6194 dollarit. Sinna lisandub veel osalustasu, mis Saksamaa autospordi väljaande Auto Motor und Spordi andmetel oli möödunud hooajal tiimidele 508 000 dollarit, ent tänavu on 516 000 dollarit. Kõik kokku tähendab see, et Mercedes peab 2015. aastal osalemiseks maksma ligikaudu 4,9 miljonit dollarit.

701 punkti kogunud Mercedese järel meeskondade arvestuses 405 punktiga teise koha saanud Red Bull peab maksma 2,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles