Porsche juht: vormel-1 nõuab liiga palju raha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche on viimastel aastatel keskendunud sportautode sarjas võistlemisele. Fotol on Timo Bernhard 2014. aasta Le Mansi võidusõidul Porsche 919 Hybridi roolis.
Porsche on viimastel aastatel keskendunud sportautode sarjas võistlemisele. Fotol on Timo Bernhard 2014. aasta Le Mansi võidusõidul Porsche 919 Hybridi roolis. Foto: SCANPIX

Porsche tegevdirektor Matthias Müller naeris taas välja kuulujutud, nagu plaaniks Volkswageni grupp lähiaastatel vormel-1 sarjaga liitumist.

Eelmisel nädalal kinnitas Müller, et Porsche ei tule kindlasti kuninglikku sarja. Lisaks märkis ta, et ega vormel-1 tegelikult enam nii väga kuninglik olegi. «Meie meelest on tulevik hoopis LMP1. Vormel-1 näib seevastu olevat aina suuremates raskustes,» sõnas Müller.

Porsche on viimastel aastatel pühendunud sportautode MM-sarjale – tõsi, tänavu jäädi hooaja lõpptabelis alla nii Toyotale kui ka Audile. Le Mansi võidusõidul viimati 1998. aastal löömatuks jäänud Porsche on nüüd palganud näiteks nii pikaajalise vormel-1 sõitja Mark Webberi kui ka Force India tiimis kihutava Nico Hülkenbergi, kes istub Le Mansis Porschesse alanud aastal.

Jutud Volkswageni grupi esindaja tulekust vormel-1 sarja aga ei vaibu ning kõige sagedamini pakutakse liitujana välja Audit, kelle ridades töötab alates eelmise aasta lõpust endine Ferrari tiimiboss Stefano Domenicali. «Jälle seesama jutt – ma lihtsalt ei mõista, kust see alguse saab,» lausus Müller Saksamaa uudisteagentuurile DPA. «Las ma ütlen üht: neil koosolekutel, kus olen viimase paari kuu jooksul osalenud, pole vormel-1 sarjaga liitumisest kordagi tõsiselt juttu tehtud. See maksab ju nii palju raha. Me teame hästi, kui palju edukad firmad igal aastal sinna investeerima peavad,» sõnas ta.

Müller avaldas ka arvamust, et vormel-1 praeguse juhi Bernie Ecclestone’i paratamatu lahkumine võib sarja tuleviku veelgi ebakindlamaks muuta. «Meil pole seega mingit põhjust öelda, et mõte vormel-1 sarjaga liitumisest tunduks meile isegi pisut põnevana,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles