Norra suusatajatel on kolm korda rohkem raha kui ülejäänud maailmal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norralannad Therese Johaug (vasakult), Marit Björgen ja Heidi Weng võivad rõõmustada - tulevad võidud, tuleb ka raha.
Norralannad Therese Johaug (vasakult), Marit Björgen ja Heidi Weng võivad rõõmustada - tulevad võidud, tuleb ka raha. Foto: SCANPIX

Norra murdmaasuusatajate ülevõim tähendab, et sel hooajal on MK-sarjas laud puhtaks tehtud mitte ainult karikatest, vaid ka auhinnarahast. NRK arvutas välja, et norralased on seni taskusse pistnud ligi kolm korda rohkem krabisevat kui kogu ülejäänud maailma sportlased kokku.

Seni on norralased teeninud auhinnarahadena 7 068 477 Norra krooni ehk ümberarvutatult 784 716 eurot. Ülejäänud sportlastele on jäänud «vaid» 2 487 303 krooni ehk 276 131 eurot. Individuaalselt on enim teeninud Marit Björgen, kelle rahakotti on lisandunud juba 1,77 miljonit Norra krooni ehk 196 500 eurot.

See tähendab, et Björgen on üksi teeninud rohkem kui kõik mittenorralannadest naissuusatajad. Samaga võib hoobelda ka tema kaasmaalanna Therese Johaug, kes on saanud auhinnarahadena 106 575 eurot – ülejäänud maailma sportlased on kamba peale suutnud kokku ajada vaid 102 800 eurot.

Meeste arvestuses on tervelt 16 norralast oma rahas taskusse pannud umbes 3,3 miljonit krooni, mis teeb ümberarvutatult 366 350 eurot. Tabeli tipus on mõistagi Tour de Ski võitja Martin Johnsrud Sundby, kes on teeninud 137 660 eurot. Petter Northugi rahakotti on teisena lisandunud veidi üle 75 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles