Kolmekordne maailma parim mängija Ronaldo üritab väljakule naasta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmeid vigastusi seljatades uuesti maailma parimaks kerkinud Ronaldo
Mitmeid vigastusi seljatades uuesti maailma parimaks kerkinud Ronaldo Foto: AP /Scanpix

Kolm korda maailma parimaks jalgpalluriks valitud ründaja Ronaldo, kellel on tänaseks täis tiksunud juba 38 eluaastat, plaanib väljakule naasta.

1996., 1997. ja 2002. aastal maailma parimaks mängijaks nimetatud ründaja kuulus viimati 2011. aastal Corinthiansi ridadesse, ent näeb nüüd mänguvõimalust Põhja-Ameerika jalgpalliliigas NASLis. Fort Lauderdale Strikersi meeskond on valmis talle lepingut pakkuma, kuid enne peab Ronaldo end vastavasse füüsilisse vormi ajama.

Tegu on loogilise sammuga, sest Ronaldost sai äsja üks Strikersi omanikest. «Naasmine pole lihtne. Armastan mängimist. Jalgpall oli mu suur armastus. Aga lõpetasin karjääri, sest keha sundis. Pidev valu, pidevad vigastused... Vormi jõudmine ei ole lihtne. Ma üritan. Treenin kõvasti,» lubas Ronaldo pressikonverentsil.

Pärast mängijakarjääri lõpetamist kuulub Ronaldole osalus marketingifirmas 9ine Sports and Entertainment, mis esindab näiteks Barcelona ründajat Neymari ja MMA-võitlejat Anderson Silvat.

Strikers jõudis 1970ndatel asutatud NASLis eelmisel hooajal finaali, ent jäi seal alla San Antoniole. Liigas mängib juba üks endine ründekuulsus - 37-aastane Raul kuulub New York Cosmose ridadesse. Hooaeg algabki märtsis Strikersi ja Cosmose kohtumisega, kuid seal Ronaldo veel platsile joosta ei plaani. Selle asemel loodab klubi tema sidemetele Brasiilias, et tuua meeskonda tugevdama paar head mängijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles