Kruuda auto läks Tšehhi rallil põlema

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda ja Martin Järveoja
Karl Kruuda ja Martin Järveoja Foto: Roy Varvaeke/rallyephotos.be

IRC sarja etapil, Barum rallil, tabas stardis olnud eestlasi Karl Kruudat ja Siim Plangit ebaõnn juba esimesel võistluspäeval.

Nii Plangi kui Kruuda katkestamises oli sarnaseid jooni, mõlemal juhul oli oma osa ka eespool startinud kaasvõistlejatel, kirjutab ruudulipp.ee.

Karl Kruuda ja Martin Järveoja (Suzuki Swift S1600) olid peale kolmandat katset oma klassi liidrid, kuid neljandal katsel jäi nende sõit pooleli. Eestlaste ees startinud tšehh Ondrej Blatšak tegi kiires kurvis spinni ja kuna ohukolmnurka ei jõutud välja panna, sõitsid eestlased viienda käigu kurvis konkurentidele tagant sisse. Õnnetuseks läks eestlaste auto ka kergelt põlema, mehed ise pääsesid ilma suuremate vigastusteta, põrutada said siiski mõlemad kõvasti.

Siim Plangi ja Marek Sarapuu jäid tee äärde katse hiljem. Üks nende ees startinud konkurentidest oli rajalt välja sõitnud ja selle tõttu oli väljas ohukolmnurk.

«Kolmnurk oli üsna tee keskel, vasaku teeserva pool. Hoidsime siis hästi paremale, kui seal oli üks känd, mis lennutas meid külje peale. Sama kännu otsa oli läinud ka see auto, mille kolmnurk väljas oli. Auto ise oli kaugemal põllu peal, seega selliseks kolmnurga asetuseks küll põhjust polnud,» rääkis võistlust superralli süsteemis jätkanud Plangi ruudulipp.ee veebilehele.

Tšehhis toimunud rallil teenis esikoha belglane Freddy Loix, kes edestas soomlast Juho Hännineni ning tšehhi Pavel Valoušeki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles