Veel kaks Venemaa kergejõustiklast tuli dopingukeelust hoolimata starti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Lašmanova.
Jelena Lašmanova. Foto: SCANPIX

Hiljuti jõudsid meediasse fotod, kus oli näha, et Londoni olümpiamängudel naiste 20 km käimises kuldmedali võitnud Jelena Lašmanova oli võistluskeelust hoolimata asunud Saranskis koos teiste sportlastega võistlusjoonele. Nüüd tuli välja, et veel kaks Venemaa sportlast astusid samast keelust üle.

Venemaa Kergejõustikuliidu president Valentin Balahnitšev sõnas Reutersile, et veel kaks võistluskeelu all olevat käijat tulid keelust hoolimata starti.

«Lisaks Lašmanovale võistlesid veel kaks sportlast, kellel ei olnud selleks mingit õigust. Nendeks sportlasteks olid Sergei Bakulin ja Jekaterina Medvedjeva,» sõnas Balahnitšev.

Samas lubas Balahnitšev, et Venemaa kergejõustikust juuritakse doping peagi välja. «Võtame igal aastal 4000 dopinguproovi. Maailmas ei ole ühelgi teisel organisatsioonil nii laialdast võitlust dopingu vastu,» teatas ta. «Võin lubada, et lähiajal saame oma käed sellest jamast puhtaks pühkida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles