Täna avatakse Otepää MK-etapp

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avatakse Otepää MK-etapp. Täna hommikul rügasid sportlased Otepää radadel juba trenni teha.
Täna avatakse Otepää MK-etapp. Täna hommikul rügasid sportlased Otepää radadel juba trenni teha. Foto: Tairo Lutter

Täna kell 19.00 algab Tehvandi Spordikeskuses avatseremoonia ja suusatamise maailmakarika etapp on tagasi Otepääl. Eesti selle talve suurim rahvusvaheline spordisündmus toob kokku maailma sprindiparemiku 17 riigist. Otepääl näitavad oma teravust sprindi üldarvestuse 30-st paremast 20 meest ja 22 naist.

Võistluste juhataja Vahur Leemetsa sõnul on Tehvandi Spordikeskus väljakutseks valmis. «Rajad on pealelõunal toimuvaks treeninguks võistluskorras. Hommikul lisandunud lumi tegi asju natuke keerulisemaks, kuid see oli aimatav asjade käik, mis suuremaid probleeme ei tekita. Täna lõpetatakse veel viimased ehitustööd ning MK võib alata,» rääkis Leemets.

Ka FIS murdmaasuusatamise direktori Pierre Mignerey sõnul on Otepää MK-etapiks valmis: «Otepääd tuntakse MK suurepärase korraldamise ning nii staadionil kui rajal valitseva põneva atmosfääri poolest. Meil on väga hea meel pärast 2012. aastat taas Eestis tagasi olla. Ma loodan, et me näeme nädalavahetuse jooksul palju külastajaid, kes võistlust vaatama tulevad.»

Tänase õhtu juhatab sisse pidulik avatseremoonia ning Mart Müürisepa ja Nuko koori esinemine Tehvandi staadionil, millele järgnevad esimesed sportlikud jõukatsumised. Esmalt selgitavad endi hulgast parima erinevate koondiste hooldemehed ning kell 20.00 algab Tehvandi K90 hüppemäel Audentese karikavõistlus suusahüpetes.

Rahvusvahelised suusakuulsused astuvad võistlustulle homme hommikul kell 10.00, kui algavad sprindi kvalifikatsioonid.

Maailmakarika etapp murdmaasuusatamises on Otepääl toimunud seni 12 korral. Tegemist on Eesti suurima talvise tippspordisündmusega, mis jõuab rahvusvahelise telepildi abil kümnete miljonite televaatajateni üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles