Kas USAst on sirgunud Klitško-vääriline poksistaar?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deontay Wilder pürib WBC meistrivöö omanikuks.
Deontay Wilder pürib WBC meistrivöö omanikuks. Foto: SCANPIX

Profipoksi raskekaal on juba mõnda aega olnud eurooplaste, täpsemalt ukrainlastest vendade Klitškode pärusmaa. Viimati sai ameeriklane kõige raskemate meeste seas meistrivööd enda valduses hoida ajavahemikus 4.11.2006–2.06.2007, kui WBO tiitel kuulus Shannon Briggsile, kes nüüd on kuulsamaks saanud praeguse valitseja Vladimir Klitško jälitamisega.

Sel laupäeval võivad aga ameeriklased üle pika aja saada endale raskekaalu maailmameistri, kui WBC tiitlimatšis astub Las Vegases ringi tõeliseks nokaudimasinaks kerkinud Deontay Wilder. Vastamisi tuleb Wilderil minna praeguse meistrivöö omaniku Bermane Stivernega.

Aastate jooksul on mõned ameeriklased saanud võimaluse rinda pista ka vendade Klitškodega, kuid võimalusteks on need jäänudki. Nüüd üritab kõik karjääri 32 matši nokaudiga võitnud Wilder selle õnnetu jada lõpetada.  «USA on pidanud pikalt ootama ameeriklasest raskekaalu maailmameistrit. Nüüd hakkab nende ootamisaeg lõpule jõudma, kuna mul on selle tiitli võitmiseks kõik vajalikud eeldused olemas. Mul on hea tunne, et mul on selline võimalus, ja ma teengi selle asja ära,» teatas enesekindel Wilder USA Todayle.

Kui poksitipud on viimasel ajal tulnud Euroopast, siis ajalooliselt on raskekaalupoksi suurimad ässad olnud ikka ameeriklased. Vähemalt sõnades on 201 cm pikkune ja 29-aastane Wilder suurteks tegudeks valmis. Käte siruulatusega 213 cm on Wilder vähemalt parameetritelt vääriline vastane ka Klitškole (pikkus 198 ja käte siruulatus 206 cm).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles