Dortmundi tähe ülestunnistus: nägin pealt, kuidas isa mu ema tappis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakub Blaszczykowski (keskel) on Dortmundi jaoks olnud pea asendamatu mängumees
Jakub Blaszczykowski (keskel) on Dortmundi jaoks olnud pea asendamatu mängumees Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia viimaste aastate eduloos suurt rolli mänginud poolakast ründav poolkaitsja Jakub Blaszczykowski avaldab elulooraamatu, kus räägib hingelt ära ka elu kõige jubedamad sündmused.

29-aastane poolkaitsja teatas, et kirjeldab raamatus ka võigast perekonna tragöödiat, mis tabas teda kümneaastasena. «Raamatus avaldan kõik, mis minuga juhtunud on, kaasaarvatud selle, kui kümneaastasena nägin pealt, kuidas mu isa mu ema tappis,» rääkis ta intervjuus Die Weltile. «See ei ole lihtne, kuid tegemist on hetkega, mida on võimatu unustada – sellel päeval muutus mu elu täielikult.»

Kuba hüüdnime kandev mängija leiab tragöödias ka positiivseid külgi. «See andis mulle palju lisajõudu. Ma ei lase enam mitte millelgi ennast segada, kuna tean, et olen kõige hullema juba läbi elanud.»

Blaszczykowski liitus Dortmundi klubiga 2007. aastal ning on tänaseks päevaks kaasa teinud 235 mängus, kus ta on kokku löönud 32 väravat. Rahvuskoondise särki on ääreründaja kandnud 68 korda ning vastaste võrgu on ta sahisema pannud 14 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles