Otepää MK raames tuiskavad rajale ka poliitikud, näitlejad ja ajakirjanikud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits käis Venemaa suusakoondise juures tarkust kogumas.
Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits käis Venemaa suusakoondise juures tarkust kogumas. Foto: Kristjan Teedema

Otepää maailmakarika etapp murdmaasuusatamises toob pühapäeval kell 12:30 Tehvandi Spordikeskuses rajale mitmed tuntud inimesed teiste seas Sandor Liive, Hanno Pevkur, Urmo Aava ja Raio Piiroja.

Tegemist ei ole siiski rahvusvahelise suusaliidu võistluskalendris paikneva mõõduvõtuga, vaid kõrvalprogrammi kuuluva Lemeks Grupp Harrastajate MKga, mis toimub paarissprindi vormis. Ühe võistkonna moodustavad kaks võistlejat, kellel mõlemad tuleb läbida üks 1,2 kilomeetrine sprindiring. 

Otepää MK peakorraldaja Jaak Mae sõnul toimub tuntud inimeste mõõduvõtt maailmakarikaetapi raames juba teist aastat. «See meeleolukas sündmus on hästi vastu võetud nii osalejate kui ka publiku poolt. Suusarajal lustivad võrdsetel alustel sõudjad, tippjuhid, riigikogu ja valitsuse liikmed, näitlejad, ajakirjanikud ja paljud teised. Võrdsed tingimused ja aus võistlus,» kirjeldab Mae. 

Jalgpallis Eesti rahvuskoondist esindanud Gert Kams asub paarissprindi starti ühes teise tuntud jalgpalluri Raio Piirojaga. Viimasest suusavõistlusest on Kamsil möödas hulk aega. «Viimati võistlesin 100m sprindis Tartus umbes 3 aastat tagasi. Tegemist on kindlasti paraja väljakutsega, sest number on ju rinnas ja rahvas vaatab. Loodame ikka kõiki edestada, sest Raio on nii heas vormis. Mina pean lihtsalt oma distantsi nii läbima, et püsti püsin,» kommenteerib jalgpallur.

Viimastel andmetel lähevad tippsuusatajate jaoks vormitud rada alistama (paaridena):

1. Rait Pallo ja Sandor Liive

2. Urmo Aava ja Sander Pärn

3. Raio Piiroja ja Gert Kams

4. Ago Markvardt ja Magnar Freimuth

5. Hannes Hermaküla ja Jüri Muttika

6. Kaspar Taimsoo ja Allar Raja

7. Meelis Mälberg ja Hanno Pevkur

8. Ain Alar Juhanson ja Kunnar Zirk

9. Margus Pirksaar ja Meelis Veilberg

10. Priit Pullerits ja Jaanus Laidvee

11. Veiko Täär ja Revo Raudjärv

12. Eveli Saue ja Silja Suija

13. Jaanus Adusoo ja Kristjan Savisikk

14. Marii Raudsepp ja Õnnela Raudsepp

15. Annela Orav ja Miina Pruuli

16. Janar Tatomir ja Arne Türkson

Eelmisel Otepää MK-l peetud samalaadsel individuaalvõistlusel võitis meeste arvestuses Allar Raja. Siim Vinter tuli teiseks ja Rait Pallo kolmandaks. Naiste hulgast olid kiireimad Silja Suija, Marika Kustavus ja Tea Pärnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles