Ennok sai Soome liigas hooaja esimese kaotuse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Ennok.
Anu Ennok. Foto: www.cev.lu

Salo LP Viesti naiskond pidi Soome naiste võrkpallimeistrivõistlustel pärast 15 järjestikust võitu reedel vastu võtma hooaja esimese koduliiga kaotuse, kui 0:3 jäädi alla Oriveden Ponnistuse naiskonnale. Laupäeval aga avanes võimalus revanšiks ning seda Salo naiskond kasutamata ei jätnud, tasavägine mäng võideti tulemusega 3:1.

Eestlanna Anu Ennoki vorm just kiita ei ole, sest reedel jäi ta pidama 7 ja laupäeval 8 punkti peale, kasutegur oli mõlemas kohtumises miinuspoolel. Volley.ee-le sõnas Ennok kommentaariks järgmist: «Reedese tappasaamise kohta ei oska midagi head öelda, meie mäng oli olematu ja vastane mängis väga hästi.» Enda kesist punktisaaki mõlemas mängus põhjendab Ennok teise nurgaründaja vigastusest tingitud olukorraga, kus ta liberoga kahekesi servi vastu võtma peab ja rünnak seetõttu kannatab. Täna oli Ennoki vastuvõttude koguarvuks näiteks 62! Ennoki kommentaar selle kohta oli lühike: «Päris korralik saak vastuvõtul, jalad lakke nüüd.»

Salo naiskonna peatreener Tomi Lemminkäinen rääkis kaotusmängu järel www.mestaruusliiga.fi-le, et vastased soovisid võitu selgelt rohkem: «Kodunaiskond mängis hästi ja meie olime mõtetes kuskil mujal kui Oriveden spordihallis. OrPo mängis nii hästi, et ma pole kindel, kas oleksime ka oma parema esitusega suutnud neid võita.»

Mart Tiisaar ja LEKA Volley kaotasid laupäeval peetud meeste meistrivõistluste mängus napilt 2:3 (otsustav geim 16:18!) Kokkolan Tiikeritele. Tiisaar tõi väga suure rünnakukoormuse (63 tõstet) juures 31 punkti, kasuteguriks kujunes igati korralik +17. Soome koondise diagonaalründaja Olli-Pekka Ojansivule jäi ta kokkuvõttes siiski napilt alla, soomlase vastavad näitajad 34 ja +21.

«Tegelikult võib napist kaotusest hoolimata rahule jääda, vastas oli ikkagi üks Soome parimaid võistkondi,» sõnas Tiisaar mängu järel, kommenteerides enda esitlust järgnevalt: «Enda mänguga jäin enam-väham rahule, täna oli tõesti palju raskeid olukordi. Viiendas geimis kogusin nii mina kui vastaste diagonaalründaja 8 punkti - selline tunne oli, et ainult meie ründasimegi.»

Sidemängija Tauno Lipp (pildil) tegi kaasa kogu mängu, kui tema koduklubi Loimaa Hurrikaani alistas kindlalt 3:0 Põhja-Karjala Riento. Karl Külaotsa panus Korson Veto meeskonna tänases mängus oli küll tagasihoidlik (7 punkti, kasutegur -1), kuid meeskond suutis siiski 3:1 LiigaSärkät üle mängida.

Salo juhib naiste põhiturniiri 47 punktiga, teisel positsioonil paiknev Hämeenlinna on kogunud 33 ja kolmandal kohal olev OrPo 29 silma. Meeste tabelis hoiab LEKA 33 punktiga 5. kohta, Hurrikaani on kolmas (38) ja KoVe üheksas (23).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles