Kümmel ja Ränkel said Otepää MK-etapil 10. koha, võitis Venemaa

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sprinditeate poolfinaal.
Sprinditeate poolfinaal. Foto: Tairo Lutter

Murdmaasuusatamise Otepää MK-etapil võisteldi täna vabatehnikas sõidetavas sprinditeates. Eesti võistkondadest pääsesid ainsana finaali Peeter Kümmel ja Raido Ränkel, kes said 10. ehk viimase koha. Meeste finaali võitis Venemaa esimene tiim (Aleksei Petuhhov ja Sergei Ustjugov), kes edestas Norra esindusmeeskonda (Anders Glöersen ja Finn Haagen Krogh) 0,4 sekundiga. Kolmas oli Itaalia (Dietmar Nöcler ja Federico Pellegrino, +12,9). Eesti duo kaotas võitjatele 38,5 sekundit.

Võistluse käik:

 

Esimesena stardivad naised.

 
 
 

Eesti naistest lähevad rajale Piret Pormeister ja Heidi Raju.

 
 
 

Mõlemad sõidavad 1,2 km pikkust rada läbi kolm korda.

 
 
 

Start on antud ja naised on rajal!

 
 
 

Esimeses vahetuses annab Piret Pormeister Heidi Rajule teate üle kahksandana

 
 
 

Teine vahetus: Norra jätkab liidrina, teine on Rootsi

 
 
 

Eesti naiskond on peagrupist maha jäänud umbes viie meetriga

 
 
 

Kolmas teatevahetus: liider on Norra esimene naiskond, järgnevad Rootsi esimene (+0,2), Soome teine (+1,0). Eesti on 9. ehk viimasel kohal, kaotust liidrile 12,5 sekundit

 
 
 

Kuus naiskonda on teistel eest pääsenud ja püsivad koos

 
 
 

Neljas vahetus: Norra esimene juhib, Rootsi esimene naiskond kaotab 0,3, Soome teine 0,6 ja Soome esimene naiskond 1 sekundiga. Järgnevad Venemaa esimene (+2,9), Rootsi teine (+3,1), Saksamaa teine (+8,1), Sloveenia teine (8,5) ja Eesti (+31,5).

 
 
 

Nüüd on esinelik ülejäänutega vahe sisse saanud. Norra esimene ja Soome esimene (+0,2) jõuavad viimasesse teatevahetusse esimesena. Järgnevad Rootsi esimene (+1,7) ja Soome teine (+3,). Eesti naiskond kaotab juba liidritele üle minuti.

 
 
 

Finiš: Esimese poolfinaali võidab kindlalt Norra esimene naiskond (Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg), järgnevad Rootsi esimene (Ida Ingemarsdotter ja Stina Nilsson, +1,3) ja Soome esimene (Anne Kyllönen ja Krista Parmakoski, +1,4). Neljas on Rootsi teine (+14,2), viies Soome teine (+14,2) ja kuues Venemaa esimene (+16,6). Eesti naiskond lõpetab viimase ehk üheksandana (+1.36,5).

Kohtadega saab otse finaali kaks esimest naiskonda ja kahe poolfinaali peale kuus paremat aegadega.

 
 
 

Teine poolfinaal:

 
 
 

Rajal on Sloveenia esimene naiskond, Saksamaa esimene, USA esimene, Norra teine, Poola, Itaalia, Venemaa teine ja USA teine naiskond.

 
 
 

Kolmanda vahetuse järel on liidrikohal Venemaa teine naiskond, Poola kaotab 0,6 ja Saksamaa esimene 2,1 sekundit.

 
 
 

Kuus esimest naiskonda on koos ka viiendas vahetuses. Esikohal Saksamaa (Hanna Kolb ja Denise Herrmann), teine Poola (Justyna Kowalczyk ja Sylwia Jaskowec, +0,4) ja kolmas Venemaa teine (Julia Tšekaljova ja Julia Romanova, +1.0). Järgnevad USA teine, Sloveenia esimene, USA esimene.

 
 
 

Finiš: otse pääsevad finaali kaks esimest ehk Poola (Justyna Kowalczyk ja Sylwia Jaskowec) ja Saksamaa (Hanna Kolb ja Denise Herrmann, +2,8). Kolmas oli USA teine (+8,8), neljas USA esimene (+9,7), viies Sloveenia esimene (+10,4) ja kuues Venemaa teine (+11,9).

 
 
 

Teisest poolfinaalist saab ajaga edasi vaid USA teine naiskond. Naiste finaal on seega järgmine: Norra esimene naiskond (Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg), Rootsi esimene (Ida Ingemarsdotter ja Stina Nilsson), Soome esimene (Anne Kyllönen ja Krista Parmakoski), Rootsi teine (Magdalena Pajala ja Hanna Falk), Soome teine (Aino-Kaisa Saarinen ja Riikka Sarasoja-Lilja) ning Poola (Justyna Kowalczyk ja Sylwia Jaskowec) ja Saksamaa (Hanna Kolb ja Denise Herrmann) ning USA teine (Ida Sargent ja Rosie Brennan).

 
 
 

Õige pea algavad meeste poolfinaalid.

 
 
 

Meeste esimene poolfinaal on alanud!

 
 
 

Rajal on ka Eesti meeskonnad: Raido Ränkel ja Peeter Kümmel, Algo Kärp ja Aivar Rehemaa, Marko Kilp ja Siim Sellis ning Karel Tammjärv ja Alvar Johannes Alev.

 
 
 

Esimesest teatevahetusest pääseb esimena läbi Rootsi esimene meeskond, teine on Soome esimene (+0,6) ja kolmas Venemaa esimene (+0,7). Eesti esimene meeskond on neljas (Raido Ränkel ja Peeter Kümme, +0,8) ja Eesti neljas tiim viies (Karel Tammjärv ja Alvar Johannes Alev, +0,9). Suur grupp on veel koos.

 
 
 

Teise teatevahetuse annab esimesena üle Eesti teine meeskond ehk Algo Kärp ja Aivar Rehemaa, teine on Prantsusmaa (+0,4), kolmas Rootsi esimene (+0,8). Järgnevad USA esimene, Eesti neljas ja Venemaa esimene (+1,1). Eesti esimene meeskond on kaheksas (+1,5) ja Eesti kolmas üheksas (+1,6).

 
 
 

Nejandas teatevahetuses on esikohal Rootsi esimene. Teine USA esimene (+0,4), kolmas Venemaa esimene (+0,5). Kümme esimest on koos. Eesti esimene on kuues (+0,8), Eesti teine 10. (+2,1). Eesti neljas 11. (+3,1) ja Eesti kolmas 12. (+5,0).

 
 
 

Viimane teatevahetus: juhib Venemaa esimene, järgnevad Venemaa teine (+3,0) ja Kanada (+4,2). Eesti neljas meeskond on seitsmes (+5,1), Eesti esimene üheksas (+6,8).

 
 
 

Finiš: meeste esimese poolfinaali võidab Venemaa esimene meeskond (Aleksei Petuhhov ja Sergei Ustjugov), teine on Šveitsi teine (Roman Schaad ja Gianluca Cologna, +0,0) ja kolmas Kanada (Jesse Cockney ja Len Väljas, +0,3). Järgnesid Venemaa teine (Andrei Parfjoniv ja Nikolai Morilov, +2,0), Soome esimene (Matias Strandvlall ja Ristomatti Hakola, +8,0) ja Eesti esimene (Raido Ränkel ja Peeter Kümmel, +8,3). 

 
 
 

Eesti neljas meeskond oli seitsmes (Karel Tammjärv ja Alvar Johannes Alev, +19,3) ja Eesti teine oli kaheksas (Algo Kärp ja Aivar Rehemaa,+35,8) ning Eesti kolmas võistkond 12. (Siim Sellis ja Marko Kilp).

 
 
 

Kohe algab teine poolfinaal.

 
 
 

Pärast kolmandat teatevahetust on liider Norra esimene, järgnevad Norra teine (+0,6) ja Poola (+0,8). Esikuuikus on veel Soome teine, Itaalia ja Austria esimene meeskond.

 
 
 

Finiš: Poola on teise poolfinaali esimene, Itaalia teine (+0,3), Norra teine meeskond kolmas (+0,8). Järgnevad USA teine (+11,6), Saksamaa esimene (+15,4) ja Soome teine (+33,1).

 
 
 

Kümmel ja Ränkel pääsevad ajaga samuti finaali.

 
 
 

Naiste finaal on kohe algamas!

 
 
 

Start on antud!

 
 
 

Esimese teatevahetuse järel on liider Rootsi esimene naiskond, teisel kohal Norra esimene (+0,2) ja kolmandal Poola (+0,3).

 
 
 

Teises vahetuses on esiviisk viie sekundi sees. Esimesena vahetab Norra esimene, teisena Rootsi esimene (+0,1) ja kolmandana Rootsi teine (+0,3). Neljas on Saksamaa esimene (+1,0), viies Poola (+1,5) ja kuues USA teine (+3,0).

 
 
 

Viimase teatevahetuse järel on esikohal Norra esimene naiskond, Poola kaotab 0,2 sekundit ja Rootsi esimene 1,6 sekundit. Järgnevad Soome teine (+5,3), Soome esimene (+7,2) ja USA teine (+8,4).

 
 
 

Finiš: Otepää MK-etapi naiste võistkondliku sprindi võidab Rootsi esimene naiskond (Ida Ingemarsdotter ja Stina Nilsson), Norra esindusnaiskond (Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg) kaotab 0,8 ning Poola (Justyna Kowalczyk ja Sylwia Jaskwec) 0,9 sekundti.

 
 
 

Neljas oli Saksamaa esimene (+16,5), viies Soome esimene (+17,6) ja kuues USA teine naiskond (+18,1).

 
 
 

Meeste finaalis on stardis ka Peeter Kümmel ja Raido Ränkel.

 
 
 

Meeste finaal algas! Eesti meeskonnas alusab avavahetuses Raido Ränkel.

 
 
 

Esimeses teatevahetuses on esikohal Poola, järgnevad Norra esimene (+0,0) ja Norra teine (+0,5). Neljas on Venemaa teine (+0,6), viies Venemaa esimene (+1,2) ja kuues Itaalia (+1,4). Eesti vahetab üheksandana (+1,9).

 
 
 

Kümmel tõstab Eesti teise vahetusega seitsmendaks. Liider Norra teine. Eesti kaotab Norrale 1,4 sekundit. Kümme meeskonda on kahe sekundi sees.

 
 
 

Kolmas teatevahetus: Norra esimene püsib liidrikohal, Norra teine meeskond kaotab 0,3 sekundit ja Venemaa esimene 0,6 sekundit. Eesti on koha võrra langenud ja on kaheksas (+3,5).

 
 
 

Neljas vahetus: Norra esimene ikka juhtimas, Venemaa esimene meeskond kaotab 0,3 ja Norra teine 1,8 sekundit. Eesti on seitsmes (+7,6).

 
 
 

Viimane teatevahetus: Venemaa esindusmeeskond on liidriks tõusnud, Norra esimene meeskond kaotab 0,6 sekundit. Kolmas on Venemaa teine (+7,2). Eestile on kogunenud juba 17,5 kaotussekundit ja ollakse 9.

 
 
 

Finiš: Meeste finaali võidab Venemaa meeskond Norra esimese meeskonna ees (+0,4), kolmas on Itaalia (+12,9).

 
 
 

Peeter Kümmel ja Raido Ränkel saavad 10. koha (+38,5).

 
 
 

Esikuuikusse mahuvad veel Šveitsi teine meeskond (+15,7), Norra teine (+16,5) ja Poola (+22,1).

 
 

Esikuuikusse mahtusid veel Šveitsi teine meeskond (+15,7), Norra teine (+16,5) ja Poola (+22,1).

Naiste finaal:

Otepää MK-etapi naiste võistkondliku sprindi võitis Rootsi esimene naiskond (Ida Ingemarsdotter ja Stina Nilsson), Norra esindusnaiskond (Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg) kaotas 0,8 ning Poola (Justyna Kowalczyk ja Sylwia Jaskwec) 0,9 sekundit. Neljas oli Saksamaa esimene (Hanna Kolb ja Denise Herrmann, +16,5), viies Soome esimene (Anne Kyllönen ja Krista Parmakoski, +17,6) ja kuues USA teine naiskond (ida Sargent ja +18,1).

Meeste eelsõidud:

Meeste esimese poolfinaali võitis Venemaa esimene meeskond (Aleksei Petuhhov ja Sergei Ustjugov), teine oli Šveitsi teine meeskond (Roman Schaad ja Gianluca Cologna, +0,0) ja kolmas Kanada (Jesse Cockney ja Len Väljas, +0,3). Järgnesid Venemaa teine (Andrei Parfjoniv ja Nikolai Morilov, +2,0), Soome esimene (Matias Strandvlall ja Ristomatti Hakola, +8,0) ja Eesti esimene (Raido Ränkel ja Peeter Kümmel, +8,3). 

Otse finaali said kaks esimest.

Eesti neljas meeskond oli seitsmes (Karel Tammjärv ja Alvar Johannes Alev, +19,3) ja Eesti teine oli kaheksas (Algo Kärp ja Aivar Rehemaa,+35,8) ning Eesti kolmas võistkond 12. (Siim Sellis ja Marko Kilp).
 
Teise poolfinaali võitis Poola meeskond (Maciej Kreczmer ja Maciej Starega), Itaalia oli teine (Dietmar Nöcler ja Federico Pellegrino, +0,3), Norra teine meeskond kolmas (Ola Vigen Hattestad ja Paal Golberg, +0,8). Järgnesid USA teine (+11,6), Saksamaa esimene (+15,4) ja Soome teine (+33,1). Ühtlasi on selge, et finaali pääses ka Peeter Kümmel ja Raido Ränkel.
 
Naiste eelsõidud:

Esimese poolfinaali võitis kindlalt Norra esimene naiskond (Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg), järgnesid Rootsi esimene (Ida Ingemarsdotter ja Stina Nilsson, +1,3) ja Soome esimene (Anne Kyllönen ja Krista Parmakoski, +1,4). Neljas on Rootsi teine (+14,2), viies Soome teine (+14,2) ja kuues Venemaa esimene (+16,6). Eesti naiskond Piret Pormeister ja Heidi Raju lõpetas viimase ehk üheksandana (+1.36,5).

Teiest poolfinaalist pääsevad otse finaali kaks esimest ehk Poola (Justyna Kowalczyk ja Sylwia Jaskowec) ja Saksamaa (Hanna Kolb ja Denise Herrmann, +2,8). Kolmas oli USA teine (+8,8), neljas USA esimene (+9,7), viies Sloveenia esimene (+10,4) ja kuues Venemaa teine (+11,9).

Teisest poolfinaalist saab ajaga edasi vaid USA teine naiskond. Naiste finaal on seega järgmine: Norra esimene naiskond (Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg), Rootsi esimene (Ida Ingemarsdotter ja Stina Nilsson), Soome esimene (Anne Kyllönen ja Krista Parmakoski), Rootsi teine (Magdalena Pajala ja Hanna Falk), Soome teine (Aino-Kaisa Saarinen ja Riikka Sarasoja-Lilja) ning Poola (Justyna Kowalczyk ja Sylwia Jaskowec) ja Saksamaa (Hanna Kolb ja Denise Herrmann) ning USA teine (Ida Sargent ja Rosie Brennan).

Võistluse eel:

Eestlastest lähevad naiste võistlusel rajale Piret Pormeister ja Heidi Raju.

Meestest on Eestil väljas neli võistkonda: Raido Ränkel ja Peeter Kümmel, Algo Kärp ja Aivar Rehemaa, Marko Kilp ja Siim Sellis ning Karel Tammjärv ja Alvar Johannes Alev.

Eile olid kavas naiste 1,2 km ja meeste 1,5 km sprindidistantsid, ent ükski eestlane kvalifikatsioonist edasi ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles